Ratujcie !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 10 gru 2015, 16:30

iwonka T pisze:A ja bym proponowała uprościć przepisy.Bo tym matkom dzieci ze wszystkich stron rzucane są kłody pod nogi. Zamiast ŚP,powinni z tytułu urodzenia niepełnosprawnego dziecka i to koniecznie od urodzenia W STOPNIU ZNACZNYM, co natychmiast powinna stwierdzić komisja I taki stopień przyznać,W NAGRODĘ dożywotnio co miesiąc wypłacać po 1500zł oczywiście waloryzowane.
Między wierszami bardzo słuszne spostrzeżenie.Niepełnosprawne dzieci w stopniu znacznym to tylko te od 16 roku życia.Do tego wieku są orzekane ogólnie i nie mają przyznawanych stopni niepełnosprawności.Jeżeli ktoś twierdzi,że jego dziecko jest niepełnosprawne od urodzenia w stopniu znacznym plecie skończone brednie.
edd

Napisano: 10 gru 2015, 16:52

Do edd
Tak częściowo masz rację, ale tylko cześciowo. Stopnie niepełnosprawności sa przyznawane od 16 roku życia. Natomiast dzieci do 16 lat orzekane są z zaznaczaniem na orzeczeniu punktów 7 i 8, które wskazują konieczności stałej lub długotrwałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji oraz konieczności stałego współudziału na co dzień opiekuna dziecka w procesie jego leczenia, rehabilitacji i edukacji. Jest to jednoznaczne ze stopniem znacznym według orzecznictwa.
...

Napisano: 10 gru 2015, 17:16

... pisze:Do edd
Tak częściowo masz rację, ale tylko cześciowo. Stopnie niepełnosprawności sa przyznawane od 16 roku życia. Natomiast dzieci do 16 lat orzekane są z zaznaczaniem na orzeczeniu punktów 7 i 8, które wskazują konieczności stałej lub długotrwałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji oraz konieczności stałego współudziału na co dzień opiekuna dziecka w procesie jego leczenia, rehabilitacji i edukacji. Jest to jednoznaczne ze stopniem znacznym według orzecznictwa.
A czy 5 letnie dziecko bez orzeczenia ,ale chorujące często na anginę,ze lekko skrzywionym kręgosłupem ,nie wymaga konieczności stałej lub długotrwałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji oraz konieczności stałego współudziału na co dzień opiekuna dziecka w procesie jego leczenia, rehabilitacji i edukacji?. To 5 letnie dziecko wymaga leczenia ,rehabilitacji i edukacje co wynika z powyższego zapisu I jest wystarczające aby je traktować jako niepełnosprawne dziecko w stopniu znacznym :lol: .
edd

Napisano: 10 gru 2015, 18:17

iwonka T a ile ty dzieci urodziłaś - żadne? lata minęły - tylko żal i jad pozostał.
m&m przedstawiasz się teraz jako "zgaga"? bardzo trafnie.
Tak, wygląda na to, że to niektóre przedstawicielki opiekunów dorosłych niepełnosprawnych prowadzą tutaj dziwną grę, raz chyba udają rodziców dzieci niepełnosprawnych, innym razem pracowników świadczeń po to żeby obrażać dzieci i ich opiekunów.
Jakiś cel w tym mają? Ale skoro argumentów brak, to wybrały atak. Szkoda pisać.
wwo

Napisano: 10 gru 2015, 18:42

pimpuś pisze:Czytam ten cały wątek i za głowę się łapię.Odczepcie się od tych biednych , niepełnosprawnych dzieci. To ,że ich los pokarał to mają być wytykane palcami?.To, że rodzice chcą dziecku stworzyć lepsze warunki źle?Że dziecko wożą do szkoły mercedesem i jeżdżą na wczasy do Chorwacji czy Egiptu też źle.Widocznie zaradni i pracowici.Jęczą tylko ci co dostają z Mopsu gołe świadczenia.Bo istotnie Za 1200śp+153zł zasiłku+renta socjalna i jakieś inne ochłapy wyżyć się nie da.Może sytuacja się trochę poprawi od kwietnia jak dołożą te 500zł ,ale to i tak mało....
Pimpuś odwracasz kota ogonem,ci co żyją tylko za pieniążki z MOPSU i sprawują faktycznie całodobową opiekę nad niepełnosprawnym dzieckiem, to siedzą cicho.Właśnie najbardziej wrzeszczą opiekunowie dzieci jeżdżący mercedesami,obwieszeni złotem,szastający pieniędzmi na zagranicznych wojażach ,jednocześnie mający niewiele wspólnego ze sprawowaną opieką gdyż ich dzieci są samodzielne,a właściwie to nie żadne dzieci tylko 30 letnie byczki .I oni stanowią największą grupę roszczeniową mają 1200zł i im ciągle mało.Przy okazji sprytnie manipulują to biedniejsze zahukane środowisko żeby występując niby w ich imieniu.Chciwość i cwaniactwo wali na kilometr.
Blanka ale nie ruda.

Napisano: 10 gru 2015, 18:56

Do Blanki
Ty opiekujesz się niedosłyszącą córką. Ile ma lat? 14 już? Nie jest samodzielna? Wątpię.
Za to innych masz za naciągaczy. Brawo pani umoralniająca.
I to Ty chyba krzyczysz, ze chcesz pracować jak masz dziecko w szkole. Gratuluje tyle wolnego czasu bo fakt sam problem niedosłyszenia w tym wieku u nastolatki raczej opieki nie potrzebuje. Może Tobą powinii się zainteresować a moze i orzecznika należy sprawdzić czy prawidłowo orzeka. Idź kobieto swoją drogą . Jak Cię widzą tak Cię piszą a z menelskim wyglądem i wyszczerbioną "klawiaturą" mało kto Twoje krzyki bierze poważnie. Bywaj Blanka Rudy..
...

Napisano: 10 gru 2015, 19:05

wwo pisze:iwonka T a ile ty dzieci urodziłaś - żadne? lata minęły - tylko żal i jad pozostał.
m&m przedstawiasz się teraz jako "zgaga"? bardzo trafnie.
Tak, wygląda na to, że to niektóre przedstawicielki opiekunów dorosłych niepełnosprawnych prowadzą tutaj dziwną grę, raz chyba udają rodziców dzieci niepełnosprawnych, innym razem pracowników świadczeń po to żeby obrażać dzieci i ich opiekunów.
Jakiś cel w tym mają? Ale skoro argumentów brak, to wybrały atak. Szkoda pisać.
To że argumentów komuś brak zawsze można napisać.
Tylko ty biedactwo nie jestes w stanie żadnego obalić. stac cie tylko na ogólne lanie wody. Wydaje ci się , ze czym więcej napiszesz tym więcej masz racji.
A ten nick zgaga podoba mi sie . Odzwierciedla reakcję innych na moje wpisy, tych którym kołkiem stają. Dawno mnie tu nie było i zapomniałam hasła a nie chce mi się tracić czasu na odszukiwanie.
Pisanie pod jakimś nikiem nie jest żadnym udawaniem kogoś innego.
zgaga

Napisano: 11 gru 2015, 13:33

do zgaga vel marsia ,m&m.
Szanowna pani podobno pobiera ŚP.Proszę wiec łaskawie przestać kłapać dziobem na opiekunów dzieci dorosłych.Pani podopieczny zgodnie z przepisami też się do nich zalicza.
coco chanell

Napisano: 11 gru 2015, 16:40

coco chanell pisze:do zgaga vel marsia ,m&m.
Szanowna pani podobno pobiera ŚP.Proszę wiec łaskawie przestać kłapać dziobem na opiekunów dzieci dorosłych.Pani podopieczny zgodnie z przepisami też się do nich zalicza.
To że ze swoim podopiecznym udało mi się przekroczyć próg tego towarzystwa nie znaczy , ze mam przemilczać wszelkie nadużycia jakie mają miejsce w tej grupie. Chociaz nie tylko w tej.
zgaga

Napisano: 15 gru 2015, 11:27

zgaga pisze:
coco chanell pisze:do zgaga vel marsia ,m&m.
To że ze swoim podopiecznym udało mi się przekroczyć próg tego towarzystwa nie znaczy , ze mam przemilczać wszelkie nadużycia jakie mają miejsce w tej grupie. Chociaz nie tylko w tej.
Ewidentny ciężki przypadek aberracji umysłowej.
honorcia

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x