rb-27s - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 lut 2014, 10:01

czy w w/w sprawozdaniu wykazujecie FA i ZA należne jst??
~anna

Napisano: 12 lut 2014, 10:04

tak
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2014, 10:05

w żadnym wypadku FA i ZA. Była kontrol z RIO i uznało jako błąd. Byłam na szkoleniu i tez nie kazała. My jako jednostka MGOPS tego nie wykazujemy tylko UG
~aga

Napisano: 12 lut 2014, 11:09

ja miałam RIO, sprawdzali mi dokładnie sprawozdania i wszystko było dobrze, a ujmuję ZA i FA należne mojej gminie.
~gumi

Napisano: 12 lut 2014, 11:36

a jak jest poprawnie? bo za nieujmowaniem tego w rb-27s posługiwali się argumentem żeby nie dublowac tych należności skoro one są już wykazywane w rb-27ZZ a przecież są to nalezności jst i dlaczego by ich nie wykazywać w rb-27s?

czy macie jakieś wyjaśnienia w tej sprawie?
~anna

Napisano: 12 lut 2014, 17:07

Właśnie wróciłam ze szkolenia i kazali, od 2012 roku tego nie ujmowałam-więc już jestem głupia-szkoląca tłumaczyła, że trzeba wybrać mniejsze zło i wykazywać w par. 2360
~olik

Napisano: 12 lut 2014, 17:12

Ja nie ujmuje,bo kontrol miałam w zeszłym roku,a na szkoleniu z RIO byłam teraz w styczniu w Poznaniu
~aga

Napisano: 13 lut 2014, 0:13

Dochody FA i ZA przypadające JST to dochody własne JST pochodzące z zadań zleconych. Ujęte są w planie finansowym dochodów JST i planie finansowym realizowanym przez OPS. Sprawozdanie Rb-27S jest sprawozdaniem z wykonania planu dochodów JST i musi być kompletne.

Oprócz realizacji planu finansowego dochodów JST, OPS realizuje plan finansowy zadań zleconych z ZA i FA. Rb-27ZZ jest sprawozdaniem z wykonania dochodów związanych z realizacją zadań zleconych i obejmuje dochody przypadające JST, BP i OWD. Sprawozdanie to docelowo przeznaczone jest dla dysponenta przekazującego dotację.

Tak więc dochody związane z realizacją ZZ przypadające JST powinny być wykazane w obydwu sprawozdaniach.

~BDMB

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x