w żadnym wypadku FA i ZA. Była kontrol z RIO i uznało jako błąd. Byłam na szkoleniu i tez nie kazała. My jako jednostka MGOPS tego nie wykazujemy tylko UG
a jak jest poprawnie? bo za nieujmowaniem tego w rb-27s posługiwali się argumentem żeby nie dublowac tych należności skoro one są już wykazywane w rb-27ZZ a przecież są to nalezności jst i dlaczego by ich nie wykazywać w rb-27s?
Właśnie wróciłam ze szkolenia i kazali, od 2012 roku tego nie ujmowałam-więc już jestem głupia-szkoląca tłumaczyła, że trzeba wybrać mniejsze zło i wykazywać w par. 2360
Dochody FA i ZA przypadające JST to dochody własne JST pochodzące z zadań zleconych. Ujęte są w planie finansowym dochodów JST i planie finansowym realizowanym przez OPS. Sprawozdanie Rb-27S jest sprawozdaniem z wykonania planu dochodów JST i musi być kompletne.
Oprócz realizacji planu finansowego dochodów JST, OPS realizuje plan finansowy zadań zleconych z ZA i FA. Rb-27ZZ jest sprawozdaniem z wykonania dochodów związanych z realizacją zadań zleconych i obejmuje dochody przypadające JST, BP i OWD. Sprawozdanie to docelowo przeznaczone jest dla dysponenta przekazującego dotację.
Tak więc dochody związane z realizacją ZZ przypadające JST powinny być wykazane w obydwu sprawozdaniach.