RB-27s co wykazujecie w sprawozdaniu - Księgowość

Strona 7 z 7    [ Posty: 67 ]

Napisano: 13 lis 2018, 16:19

Bdmb chodzi tylko o jego programiki, w których po swojemu poustawiał ksiegowość, błędnie księgując należności jako zobowiązania z zadań zleconych, z błędna na dziś klasyfikacją. On próbuje wyjśc z pata w jaki się wpakował....i w jaki wpakował OPS-y, które użytkują jego oprogramowanie. O to tylko mu chodzi.

Ale faktem jest, że cały ten cyrk wynika z kabaretu jaki odstawia MF i RIO. A szczególnie RIO, gdzie przykładowo po odejści Pani GAjoch z RIO, wydział Kontroli UW kwestionuje OPS-om i księgowość i klasyfikację. Bo WKUW nie podlega pod RIO i oni stosują wytyczne MF, które od 2011 roku są na stronie MF, i które do dziś bdmb bojkotuje. A są one tu:

https://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finan ... TANCE_yQ5z_

Bdmb doczytaj w końcu komunikat MF i to co piszę. Bo widzę, że masz problemy ze zrozumieniem prostego przekazu. Jest namieszane z klasyfikacją zadań zleconych od lat. Piszę wyraźnie, że namieszało MF i RIO...no i w sumie ty też z tymi twoimi programikami.

Zrób tak:

Po 1 popraw swój program obsługujący zadania zlecone typu FA i skończ z księgowaniem należności jako zobowiązania, bo od 2011 nie masz na to krztyny podstawy prawnej. 60 procent razy zero daje przecież zero....czyli przyjmij tę oczywistą prawdę do wiadomości.

Po 2 jak już poprawisz FA to pomyśl czy twoje programiki powinny stosować zasadę zapisu powtarzanego.

Po 3 jak zrozumiesz, że nie muszą spełniać od kilkunastu lat tej zasady to wykorzystaj to ale też zrozum, że rady podejmują uchwały o procedurach uchwalania budżetu.

Po 4 jak już poprzeglądasz te uchwały to zorientujesz się, że klasyfikacja jest jedna na poziomie jednostki i organu.

Po 5 może zauważysz, że nigdzie nie pisałem jaki paragraf musi być używany do FA, a jedni mają tak, a inni siak, bo jak pisałem jest namieszane, i namieszało MF i RIO.

Po 6 jak zroumiesz, że za słaby w uszach jesteś aby rozwiązaywać problemy księgowe jako autor oprogramowania to się dostosuj. Nie wypowiadaj się w tematach nie twojej specjalizacji. Zobacz twoje wpisy pod moim adresem choćby pod informacją o moim szkoleniu. Naruszasz moje dobra i prawa i działasz na szkodę nie tylko mnie ale i poważnych firm. Jak chcesz to ci troszę koło pupy zrobimy. W tym i na uczelni. Tak więc spokojnie bo nie masz racji w kwestii ujęcia FA.

Po 7 jak już zrozumiesz, że nie masz racji w kwestii FA to może i zrozumiesz, że jeśli gmina ma uchwałę o procedurach budżetowych to nawet pomimo braku układu wykonawczego to i tak go mają. Bo mogą.

Po 8. z przytoczonych przeze mnie wyżej przepisów jasno wynika, że nie ma mowy aby jednostka miała inną klasyfikację niż organ. TAk jest w przepisach.

Po 9 nie konfabuluj, nie przeinaczaj treści wypowiedzi na tym forum, bo to świadczy że albo jesteś złym człowiekiem albo poprostu nie rozumiesz tych wpisów, a możesz ich nie rozumieć bo nie jesteś z branży.

Po 10 zasady rachunkowości OPS określa nie bdmb i nie ja, lecz UOR z UOFP i rozporządzeniami MF. Nowe rozporządzenie o sprawozdawczości wyraźnie reguluje to co ma być wykazane w RB27zz. Stosuj zatem prawo i wdrażaj jego zmiany do swojego oprogramowamia.

MAMY ZATEM 10 PRZYKAZAŃ DLA BDMB :lol: :lol: :lol:

I NA KONIEC JEDNO JEST PEWNE....KLASYFIKACJA Z JAKĄ WYCHODZI SPRAWOZDANIE JST JEST USTALONA I JEST TO DECYZJA MF
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 14 lis 2018, 10:15

TWoj pisze:
Ale faktem jest, że cały ten cyrk wynika z kabaretu jaki odstawia MF i RIO. A szczególnie RIO...
TW nie bądź taki skromny, też nieźle dajesz. Powiedziałbym nawet aktor pierwszego planu!
Ciekawe, jaką rolę w tym cyrku powinieneś sobie przypisać ?

Zamiast merytorycznych wypowiedzi to hejt,pomawianie i zastraszanie.
BDMB
Starszy referent
Od: 05 sty 2015, 12:36
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2018, 20:40

Dla każdego, jak marzenie
jest przez zero (0) liczb mnożenie!
Zawsze wynik masz gotowy –
zero – no i kłopot z głowy!

...a teraz tu już chyba jest merytorycznie :roll: :lol:

Jak od dłużnika nic komornik nie ściągnie to ile gmina jest winna UW i BP....według bdmb 60% na FA....a mnie się z tego wierszyka wynika, że ...ZARAZ ZARAZ...zero :idea: :lol: :lol:
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 16 lis 2018, 12:04

Są tacy - to nie żart,
dla których jesteś wart

Mniej niż zero
Mniej niż zero
Mniej niż zero
Mniej niż zero
Oooo oooo oooo
BDMB
Starszy referent
Od: 05 sty 2015, 12:36
Zajmuję się:

Napisano: 16 lis 2018, 22:10

...nie popłacz się tylko. :lol:

Dla każdego, jak marzenie
jest przez zero (0) liczb mnożenie!
Zawsze wynik masz gotowy –
zero – no i kłopot z głowy!

A teraz ten wierszyk niech sobie nasze kochane księgowe z OPSów przeczytają, szczególnie te które nadal księgują należności jako zobowiązania ....

Jak od dłużnika nic komornik nie ściągnie to ile gmina jest winna UW i BP....według bdmb 60% na FA....a mnie się z tego wierszyka wynika, że ...ZARAZ ZARAZ...zero :idea: :lol: :lol:
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2018, 19:02

Dajcie już spokój BDMB i TWoj z tymi Waszymi wywodami na temat Waszych racji - to już się staje śmieszne jak chcecie udawadniać sobie kto ma rację to się spotkajcie i wtedy dyskutujcie.Nam na forum to nie jest potrzebne bo zachowujecie się jak dzici a nie jak dorośli ludzie.Może pzrydałoby się więcej dystansu do siebie i kultury?Pozdrawiam :)
zosia42
Referent
Od: 17 wrz 2017, 18:13
Zajmuję się: Księgowość

Napisano: 19 lis 2018, 11:01

...przepraszam ale to nie są jakieś nasze racje. Sztukę mnożenia przez zero trzeba mieć opanowaną już od poziomu szkoły podstawowej. A to co się nadal dzieje przy księgowaniu FA oznacza, że brakami wykazują się autorzy oprogramowania dla OPSów i same księgowe. Bo przecież istotna część księgowych nadal księguje należności jako zobowiązania. Ciągle piszecie o kwestii kultury ...no ale jak 60% razy nic nie pobrane od dłużnika daje Wam 60 zobowiązań wobec wojewody, to ani WY, ani bdmb nie powinien wypisywać tych bzdur jakie ciągle wypisuje lecz powinien uderzyć się w piersi i mówić...moja wina...moja wina. A potem powinien naprawić swoje błędnie funkcjonujące oprogramowanie. A Wy ksiegowania FA. Nabierzcie dystansu do siebie i zamiast pisać o kulturze stusujcie uniwersalne prawdy i zasady. A szczególnie "wiszący" od 2011 komunikat MF dot FA, który ciągle ignorujecie.

Ile z Was uderzyło się w piersi i powiedziało moja wina...moja wina.... :roll: :?:

A co do tematu tego postu. Sprawa jest zamknięta. Nie ma opcji aby inną klasyfikację miał OPS niż ta co jest na budżecie.
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 7 z 7    [ Posty: 67 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x