realizacja PO PŻ 2015 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 17 cze 2015, 8:35

Witam. Podpisaliśmy umowę na realizację programu PO PŻ 2015 i teraz tak osoba, która chce otrzymywać żywność składa oświadczenie odnośnie liczby członków, dochodu itp. a później my wydajemy jej skierowanie?
kas01

Napisano: 25 cze 2015, 10:55

Dokładnie tak :)
pomocna

Napisano: 25 cze 2015, 12:52

rozmawiałam z panią z naszego banku żywności i powiedziała że jeżeli ośrodek podpisał umowę to nie wydaje skierowań bo sam by musiał sobie wydawać skierowania.
arti

Napisano: 25 cze 2015, 13:49

Robi się to na dwa sposoby podobno:
1 sposób: skierowania z OPS dajemy niby klientowi a on do stowarzyszenia
2 sposób: Lista z ops do stowarzyszenia + oswiadczenie klienta jako zalacznik

Nie robi sie tak, ze dajemy skierowanie a klient dodatkowo oswiadczenie, dobrze mysle:)?
BaskaPelaska

Napisano: 25 cze 2015, 13:57

I zgodnie z ustawą o pomocy należy wydać decyzję adm bo nikt was z tego nie zwolnił-pozdr i powodzenia
wero

Napisano: 30 cze 2015, 9:38

A ja mam pytanie ? Co z osobami które korzystają z ŚR a nie korzystają z pomocy społecznej a będą chcieli skorzystać z tej żywności
iwona321

Napisano: 07 lip 2015, 8:22

Nie macie takich problemów ? Nie możemy sobie wzajemnie pomóc ? Wypowiedzcie się jeszcze raz.
Czy zrobiliście listę osób zakwalifikowanych do otrzymania pomocy żywnościowej? Czy wydajecie skierowania ( załącznik nr 5 ) na podstawie oświadczenia ( załącznik nr 7 )
iwona321

Napisano: 07 lip 2015, 8:40

Zrobiliśmy listę osób zakwalifikowanych do pomocy żywnościowej. Nie wydaję skierowania na podstawie oświadczenia nr.7- nie będę się w to bawić. Spełnia kryteria okrś. w wytycznych (ustawowe) dostaje . Nie spełnia - nie dostaje.
Emilka.

Napisano: 07 lip 2015, 9:11

a co z osobami którzy korzystają tylko ze ŚR a nie korzystają z pomocy społecznej ? a co z osobami co nie korzystają ani ze ŚR i nie korzystają z pomocy społecznej a chcą skorzystać z darów ?
iwona321

Napisano: 07 lip 2015, 9:42

jest możliwość przyznania im pomocy na podstawie Oświadczenia..
Emilka.

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x