Praca dla pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 17 cze 2015, 11:11

Witam

Poszukuję pracy w zawodzie w Małopolsce. Proszę o pomoc.
prasoc

Napisano: 17 cze 2015, 11:15

WE SOBIE WYKAZ WSZYSTKICH OPS, MOPS, DPS ITP JEST TO NA NECIE I WYSYŁAJ TAM MEILOWO SWOJE DOKUMENTY. TAM GDZIE MOŻESZ BYĆ OSOBIŚCIE TO PODEJDŹ DO OSOBY KIERUJĄCEJ PLACÓWKĄ I ZOSTAW SWOJE DOKUMENTY, POZA TYM CAŁY CZAS ŚLEDŹ BIP.
Monika l

Napisano: 17 cze 2015, 11:32

Tak właśnie robię. Mój dzień zaczynam od przeglądania ofert w necie, jeżdżę do okolicznych ośrodków, telefonuję, zostawiam dokumenty i....cisza.
Czasami nie wszystkie oferty są na BIPie dlatego pytam.
prasoc

Napisano: 17 cze 2015, 11:43

tak zgadza się nie wszystkie oferty na ps są umieszczane na BIP ponieważ nie ma takiego obowiązku, a może jeżeli jesteś po studiach a możesz skorzystać ze stażu z PUP jakiś OPS przyjął by cię na staż na stanowisko np pozostali pracownicy pomocy społecznej ja po studiach tak zaczynałam moją przygodę z pracą w zawodzie. :P
Monika l

Napisano: 17 cze 2015, 15:05

Bez znajomości to ty na kasie w tesco wylądujesz a nie w ops. Taka prawda. Rządzą układy.
Jeśli masz po kolei w głowie i posiadasz jakieś uprawnienia to lepiej nie pakuj się w coś co od wielu lat jest olewane przez kolejne rządy. Robota w ops jest marnie opłacana i niebezpieczna. O dobrej atmosferze w biurze też zapomnij.
Ares

Napisano: 22 cze 2015, 11:57

Nie tracę nadziei.
Może ktoś jednak pomoże?
prasoc

Napisano: 22 cze 2015, 13:43

m,agda84

Napisano: 22 cze 2015, 14:12

Wysłałam dokumenty aplikacyjne do PCK
Pozdrawiam
prasoc

Napisano: 24 cze 2015, 14:26