WE SOBIE WYKAZ WSZYSTKICH OPS, MOPS, DPS ITP JEST TO NA NECIE I WYSYŁAJ TAM MEILOWO SWOJE DOKUMENTY. TAM GDZIE MOŻESZ BYĆ OSOBIŚCIE TO PODEJDŹ DO OSOBY KIERUJĄCEJ PLACÓWKĄ I ZOSTAW SWOJE DOKUMENTY, POZA TYM CAŁY CZAS ŚLEDŹ BIP.
Tak właśnie robię. Mój dzień zaczynam od przeglądania ofert w necie, jeżdżę do okolicznych ośrodków, telefonuję, zostawiam dokumenty i....cisza.
Czasami nie wszystkie oferty są na BIPie dlatego pytam.
tak zgadza się nie wszystkie oferty na ps są umieszczane na BIP ponieważ nie ma takiego obowiązku, a może jeżeli jesteś po studiach a możesz skorzystać ze stażu z PUP jakiś OPS przyjął by cię na staż na stanowisko np pozostali pracownicy pomocy społecznej ja po studiach tak zaczynałam moją przygodę z pracą w zawodzie.
Bez znajomości to ty na kasie w tesco wylądujesz a nie w ops. Taka prawda. Rządzą układy.
Jeśli masz po kolei w głowie i posiadasz jakieś uprawnienia to lepiej nie pakuj się w coś co od wielu lat jest olewane przez kolejne rządy. Robota w ops jest marnie opłacana i niebezpieczna. O dobrej atmosferze w biurze też zapomnij.