Witam
Pani złożyła wniosek na refundację Vat za gaz. Piec na gaz założyła w listopadzie 2022, uruchomiła w listopadzie 2022, złożyła deklarację do CEEB w lutym 2023.
Czy zwrot się należy?
W myśl art. 27g ustawy o termomodernizacji.... ma 14 dni na zgłoszenie od dnia pierwszego uruchomienia.
Odmowa?
Bardzo proszę może ktoś coś?
refundacja Vat - piec zgłoszony do CEEB po 21.12.2022 nie w ciagu 14 dni od daty uruchomienia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki Mieszkaniowe
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dobre pytanie
- Kontakt:
Re: refundacja Vat - piec zgłoszony do CEEB po 21.12.2022 nie w ciagu 14 dni od daty uruchomienia
u mnie, również CEEB zgłoszony w lutym, ale mam też ptaszek, że nowouruchomione źródło. Faktura styczniowa obejmuje też grudzień i nie wiem co z tym fantem.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: refundacja Vat - piec zgłoszony do CEEB po 21.12.2022 nie w ciagu 14 dni od daty uruchomienia
Ktoś? coś? upewni w temacie odmowy, albo podpowie w jaki sposób jednak mogłoby być przyznanie?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
my nie jesteśmy od badania czy osoba dokonała zgłoszenia w terminie, jak jest oznaczone jako nowouruchomione to przyznanie
-
- Stażysta
- Kontakt:
no niby nie sprawdzamy czy dokonała zgłoszenia w terminie, ale no na ceeb data wprowadzenia deklaracji jest 1 luty 2023, a faktury obejmują aż grudzień, więc tutaj ejst spory rozstrzał,bo dobry miesiąc, za bardzo się według mnie taki okres nie rzuca w oczy żeby chociazby dlatego dać odmowę?
+ mi Pani przyniosła dokument i pokazała, że uruchomienie nastąpiło pod koniec grudnia2022r., i powiedziała, że faktycznie złożyła ceeb dopiero 1 lutego,bo pod koniec stycznia dopiero się wprowadzili całą rodziną. i w tej sytuacji ptaszek jest, bo nowouruchomione, ale no nie wiem co z tym fantem do końca, bo zdania są podzielone, ale według większości w tej sytuacji odmowa.?
+ mi Pani przyniosła dokument i pokazała, że uruchomienie nastąpiło pod koniec grudnia2022r., i powiedziała, że faktycznie złożyła ceeb dopiero 1 lutego,bo pod koniec stycznia dopiero się wprowadzili całą rodziną. i w tej sytuacji ptaszek jest, bo nowouruchomione, ale no nie wiem co z tym fantem do końca, bo zdania są podzielone, ale według większości w tej sytuacji odmowa.?
Oprócz refundacja Vat - piec zgłoszony do CEEB po 21.12.2022 nie w ciagu 14 dni od daty uruchomienia - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Deklarcaja CEEB - pilne
Wniosek o zapotrzebowanie refundacji VAT
refundacja vat
prognoza-rozliczenie
Refundacja podatku VAT która kwota do zwrotu z faktury rozliczeniowej
dodatek węglowy 2023?
Plan płatności za prognozowany pobór paliwa gazowego
dodatek gazowy zmiana składu rodziny we wniosku
Czy należy się zwrot
Pobranie raportu z ZONE do wczytania w Sygnity
refundacja vat bez sytemu
Refundacja VAT