Refundacja z 500+

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Bizon
Praktykant
Zajmuję się: 500+
Kontakt:

Refundacja z 500+

Post autor: Bizon »

Witam wszystkich! Jestem pracownikiem obsługującym świadczenie wychowawcze 500+. Nurtuję mnie kwestia kosztów obsługi 500+. Bezpośrednią obsługą zajmuję się trzech pracowników merytorycznych ( przyjmowanie wniosków, wydawanie informacji,koordynacja, sprawozdawczość, listy wypłat itp.itd.). Oprócz nich z tego co wiem refundowane jest wynagrodzenie następujących osób:
Dyrektora, Zastępcy Dyrektora, Kierownika Działu (Świadczeń Rodzinnych, Funduszu Alimentacyjnego, Świadczenia wychowawczego), Księgowej, Kadrowej, Informatyka, Pracownika gospodarczego (sprzątaczki). Jak wygląda refundacja (kwotowo, procentowo)? Czy można na tyle osób? Dodatkowo jeden pracownik merytoryczny zajmuje się archiwum a drugi zamówieniami publicznymi. Czy za te dodatkowe rzeczy nie powinni mieć czasem płacone z innych środków niż z kosztów obsługi 500+? Bardzo proszę o w miarę możliwości proste odpowiedzi. Bardzo dziękuję! Pozdrawiam
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Re: Refundacja z 500+

Post autor: monia77 »

U nas też jest pokrywana część wynagrodzeń kierownika księgowej kadrowej informatyk, dodatkowo opłacamy rachunki za prąd, ogrzewanie, zakupy śr. czystości, wywóz nieczystości za telefon, pocztę itd. Nie uważam że u was jest za dużo na pewno każdy z tych osób ma swój udział w 500+ i tyle.
renata110
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: renata110 »

Jesteśmy po kontroli 500 w 2017r.i na tamten czas były istotne zakresy obowiązków. Jeśli pracownik miał w zakresie obowiązków inne czynności nie związane z 500+ nie powinien być w 100% finansowany z 500+. Nie wiem czy podejście się zmieniło. Bezpieczniej jest wydzielić w etacie takiej osoby np.0,1 etatu na inne czynności.
rena
opsz
Praktykant
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: opsz »

witam, w jakim dokumencie zapisujecie w Waszych jednostkach informacje odnośnie wielkości (podziału) etatu w kwestii zakresu obowiązków?
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

U mnie: notatki służbowe wpięte przy dokumentach płacowych.
ODPOWIEDZ