reklamacja karty, anulowanie karty, co zrobić? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 mar 2018, 15:39

osoba złożyła wnioski o kartę,
wprowadzając wniosek do systemu, pracownik wpisał odwrotnie imiona,
czyli pierwsze jako drugie, drugie jako pierwsze,
przyszła zamówiona karta, odebrałam przesyłkę,
i jak już odebrałam, dowiedziałam się
że jeżeli chce się reklamować kartę to powinnam jej nie odebrać,
no ale już po fakcie, teraz ją anulowałam, też nie wiem czy dobrze...
no i mam problem, bo nie wiem co mam dalej zrobić,
edytować danych we wniosku nie mogę, edytować danych na karcie nie mogę
pomóżcie proszę....
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2018, 14:32

Poniżej wyjaśnienie co zrobić w przypadku zamówienia na błędną kartę.

Jeżeli błąd popełniono w jednej z następujących danych to kartę (tradycyjną i elektroniczną) należy ANULOWAĆ: imię pierwsze, imię drugie, nazwisko, data urodzenia, termin ważności, pesel, numer dokumentu tożsamości. Jeżeli błąd popełniono w jednej z poniższych danych to kartę (elektroniczną) należy ZAKTUALIZOWAĆ: numer telefonu, adres e-mail, lista osób uprawnionych do wizualizacji karty. Poniżej znajduje się opis jak dokonać anulowania lub aktualizacji karty w zależności od potrzeby.

Jeżeli kartę chcemy ANULOWAĆ należy wejść w zakładkę "Zarządzanie kartami", wyszukać kartę i wybrać dla niej na dole strony "Anuluj kartę" z podaniem powodu "Błąd urzędnika" lub "Błąd wnioskodawcy" w zależności od tego kto popełnił pomyłkę. Taką anulowaną kartę należy następnie znaleźć w zakładce "Zarządzanie kartami", zaznaczyć i wybrać przycisk "Zamów ponownie". Pojawi się pytanie o zmianę danych na karcie i wtedy trzeba odpowiedzieć "Tak" i poprawić ten błąd przed złożeniem nowego zamówienie. Anulowanie zawsze dotyczy zarówno karty tradycyjnej i elektronicznej tj. zawsze trzeba anulować obydwie formy jednocześnie.

Jeżeli kartę chcemy ZAKTUALIZOWAĆ należy wejść w zakładkę "Zarządzanie kartami", wyszukać kartę i wybrać dla niej na dole strony "Aktualizuj dane teleadresowe". Pojawi się okno pozwalające na modyfikację numeru telefonu, maila i listy uprawnionych. Po zapisaniu dane zostaną przesłane do PWPW i osoba posiadająca kartę powinna otrzymać wiadomość na nowy numer telefonu. Numer karty i dane na niej zawarte nie ulegną zmianie, aktualizacja nie dotyczy bowiem karty tradycyjnej.

Proces REKLAMACJI powinien zostać rozpoczęty tylko jeżeli błąd pojawił się przy produkcji kart. Błędne dane przy zamówieniu NIE są powodem do składania reklamacji. Reklamację składa się np. gdy karta podczas transportu została złamana, wypadła z koperty podczas transportu, druk jest nieczytelny.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 11 mar 2018, 22:56

BARDZO DZIĘKUJĘ za wyczerpującą odpowiedź!
robiłam tak samo, anulowałam kartę, ale zatrzymałam się w momencie "Zamów ponownie",
obawiałam się, że pójdzie zamówienie z tymi samymi błędnymi danymi,
nie wiedziałam, że zapyta o zmianę danych na karcie.

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2018, 16:01

Ja za pierwszym razem miałam dokładnie ten sam problem, nie wiedziałam, że system zapyta czy chcę zmienić dane na karcie.
OPSM
Stażysta
Od: 15 sty 2018, 23:49
Zajmuję się: kdr, stypendia, pomost

Napisano: 23 mar 2018, 14:39

dziewczyny, a czy można anulować kartę w produkcji ?
PO wysłaniu zamówienia do producenta zauważyłam literówkę w nazwisku. Czy muszę czekać na przysłanie kart czy mogę ją anulować przed wyprodukowanej z błędem ?
Honorata
Praktykant
Od: 07 lip 2017, 21:13
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/KDR

Napisano: 23 mar 2018, 16:41

Zależy czy osoba ma kartę elektroniczną. Jeśli tak, kartę tradycyjną dla tej samej osoby można anulować w produkcji. Jeśli nie, należy poczekać na odbiór.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 27 mar 2018, 8:52

a ja mam inny problem - kobieta podała błędnie nr telefonu córki. Nie dostała sms, więc zadzwoniła do mnie. Zmieniłam nr telefonu na poprawny w piątek i do tej pory nie ma sms z hasłami. Co robić w takim przypadku?
Baristka
Praktykant
Od: 14 wrz 2017, 9:36
Zajmuję się: KDR, PS

Napisano: 27 mar 2018, 11:16

A czy w zakładce "Zarządzanie kartami" przy tej karcie jest podana poprawna data aktualizacji karty elektronicznej tj. moment kiedy wprowadziła Pani nowy numer? Jeśli tak, proszę skontaktować się z obsługą mKDR.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x