rekompesata dla osób które utraciły prawo do swiadczenia pilegnacyjnego!!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 20 sty 2014, 15:05

Nie wszyscy maja internet, a tobie korona z głowy nie spadnie jak poinformujesz ludzi, masz tu ściągę jak nie wiesz co odpowiedzieć.
MPiPS pracuje nad ustawą przywracającą prawo do świadczenia pielęgnacyjnego
09-01-2014

W związku z licznymi pytaniami na temat przebiegu prac nad ustawą przywracającą prawo do świadczenia pielęgnacyjnego opiekunom osób niepełnosprawnych, którym prawo to wygasło 30 czerwca 2013 r., Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej informuje, że prace te są prowadzone przez MPiPS, we współpracy z Kancelarią Prezesa Kady Ministrów, Rządowym Centrum Legislacji oraz Ministerstwem Finansów. Projekt ustawy będzie realizacją wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 5 grudnia 2013 r. (sygn. akt K 27/13)

Niezwłocznie po przygotowaniu odpowiedniego projektu ustawy zostanie on podany do publicznej wiadomości. Ostateczny kształt i termin wejścia w życie projektu jest uzależniony od dalszego przebiegu wieloetapowego procesu legislacyjnego.
~Iza

Napisano: 20 sty 2014, 16:03

ludek ty i...d.i.o...o postaw się w sytuację biednych ludzi .
~ala

Napisano: 20 sty 2014, 16:28

Alu, ja też Cię lubię ;)

\"Nie wszyscy maja internet, a tobie korona z głowy nie spadnie jak poinformujesz ludzi, masz tu ściągę jak nie wiesz co odpowiedzieć.
MPiPS pracuje nad ustawą przywracającą prawo do świadczenia pielęgnacyjnego\"

Nie mów. Jaaaaacieeeee, ministerstwo pracuje nad ustawą, słyszeliśta ludziska? A toś mi nowinę dobrą przyniosła.
Jak już jakiś szmatławiec albo inna tuba propagandowa cos chlapnie to niech robi to rzetelnie. Niech powiedzą prawdę, że to gniot na etapie projektów i uzgodnień z którego nie wiadomo co i nie wiadomo kiedy wyjdzie (pewnie g... wyjdzie). Nagadają coś a ja to potem muszę dementować. Ludziska patrzą na mnie i zastanawiają się kto tu w końcu kłamie.

~ludek

Napisano: 20 sty 2014, 17:26

brawo ludek. jak długo jeszcze mamy pozwalać pluć se w twarz i udawać ze to deszcz pada. Co my mozemy. Bzdury wymyślają jak nie ci u góry to fakty i inne szmatławce a my się musimy ludzom tłumaczyć. Ok mogę tłumaczyć tylko dlaczego to ja jestem ta najgorsza, złodziejka, nieczuła suc* która pozabierała opiekunom świadczenia a teraz jeszcze nie chce rekompensaty wypłacić. Wszak FAKT pisał...
~sipera

Napisano: 20 sty 2014, 17:40

no niestety jak gada nasz dyrektor zgodziłaś się na psa to ... ludzie swój żal wyrzucają na nas - urząd pierwszego kontaktu - wystarczy trochę spokoju,empatii i wierzcie mi to działa
~Kati

Napisano: 21 sty 2014, 10:36

nie kompromituj sie ludek bo bredzisz jak potłuczony i nie rozrózniasz projektów ustaw.
Projekt z dnia 30 pażdziernika 2013 r to odrebny projekt niz prace nad ustawą realizujaca wyrok TK z dnia 5 grudnia 2013 r.
Chocby porównując daty widac ze to na ten moment dwa rózne projekty.
A który projekt wejdzie w zycie, czy wejdzie, w jakim kształcie i kiedy to czas pokaze.
~anna

Napisano: 21 sty 2014, 13:53

\"Chocby porównując daty widac ze to na ten moment dwa rózne projekty.\"

A skąd wiadomo, że będa dwie ustawy? Może zostanie to zapisane w jednej. W końcu już w październiku tworząc projekt dobrze wiedzieli że Trybunał ustawę uwali.

\"A który projekt wejdzie w zycie, czy wejdzie, w jakim kształcie i kiedy to czas pokaze. \"

Nikt nic nie wie a \"Fakt\" już wie że będą rekompensaty?
- Panie a kiedy będą te rekompensaty bo w Fakcie pisali...
Ch.uj człowieka może strzelić jak słyszy coś takiego.
~ludek

Napisano: 21 sty 2014, 14:28

Ludek wyluzuj nic nie poradzisz oni natrzepali tych projektów mnóstwo i wsio leży, zmieniają naraz FA, pomoc społeczną, SP, tylko nic z tego nie wynika
~wera

Napisano: 21 sty 2014, 15:13

Panie Ludek, a kiedy będą te rekompensaty ? bo w Fakcie pisali ... ;)
~trygław

Napisano: 21 sty 2014, 20:24

podwyżkę zasiłku pielęgnacyjnego też w różnych \"faktach\" obiecywano....nawet do 300 zł....
~xxx-Lena

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x