Renta wychowanka
Renta wychowanka
Czy jeżeli wychowanek skończył 18 lat w maju i ma rentę po ojcu to czy zobowiązany jest do częściowego pokrycia kosztów utrzymania w placówce i jaki to procent dochodu z renty?
Re: Renta wychowanka
u nas nikt z wych-ków pełnoletnich nigdy nie płacił nawet cześciowo ,chyba,że zmieniły się przepisy ?od kiedy?
owszem ,ma płacicć ,50 % swoich dochodów ,tak jak wczesniej osoba dysponująca jego renta
Do Jolki-pisałam w tej sprawie do Ministerstwa i PS i mogę przepisać co mi w tej sprawie odpisano..
,,,W przypadku o którym mowa w ust 3 ,czyli braku możliwości uzyskania od rodziców całości lub części opłaty,za okres pobytu w pieczy zastępczej po uzyskaniu pełnoletności przez osobę o której mowa w art 37 ust 2 ,opłatę lub jej część ponosi także ta osoba ,w wysokości nie wyższej niż 50 % dochodu tej osoby ,o którym mowa w art 80 ust 3.
,,,W przypadku o którym mowa w ust 3 ,czyli braku możliwości uzyskania od rodziców całości lub części opłaty,za okres pobytu w pieczy zastępczej po uzyskaniu pełnoletności przez osobę o której mowa w art 37 ust 2 ,opłatę lub jej część ponosi także ta osoba ,w wysokości nie wyższej niż 50 % dochodu tej osoby ,o którym mowa w art 80 ust 3.
Oprócz Renta wychowanka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
podpowiedzcie:)
pytanka
WAPLEWO
tvn uwaga -nieco odpuszcza