Rezygnacja z praw nabytych? Pomóżcie. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 15:26

Do m&m

Tak to prawda, Jeden Front podał tę informację.
Ale kiedy czytam takie teksty od przedstawicielki owego stowarzyszenia to zaczynam głupieć:
""Czy państwo na podstawie nowelizacji wolicie dalej na dotychczasowych warunkach otrzymywać z wywiadem i tak dalej 520,-, czy raczej przez 3 miesiące nie otrzymywać nic i dopiero później starać się o 800,-, które dostaniecie bądź nie?".
Bo dokładnie tak stanowiła ustawa: albo od razu prawa nabyte, albo 3 miesiące bez niczego. "

Dlatego pytam co na to prawo? Gdzie jest taki zapis bo sama nie mogę znaleźć?
Czy może rzeczywiście to tylko idiotyczne zastraszanie?
Gość

Napisano: 29 kwie 2015, 15:36

Nigdzie nie widziałam, zeby ustawa tak stanowiła, ale i tak nie zmienia to faktu, ze w takiem kształcie w jakim był proponowany ten projekt nie ma prawa wejść w zycie.
A co do Jednego Frontu, to wydaje mi sie, że sie muszą nieźle układać z ministerstwem przeciwko opiekunom dorosłych ON.
m&m

Napisano: 29 kwie 2015, 15:50

No właśnie, więc zastraszanie.
Co do układania się, też myślę identycznie, szkoda, że ludzie - opiekunowie osób dorosłych - tego nie widzą tylko im przyklaskują bezkrytycznie.
AsiaBK

Napisano: 29 kwie 2015, 16:02

To jest dyskusja o zeszłorocznym śniegu.
Gość

Napisano: 29 kwie 2015, 16:30

Czy bezkrytycznie tego nie wiem, ale na pewno to co może byc dobre dla jednego opiekuna niekoniecznie może takie byc dla drugiego. Zawiedzeni najbardziej są ci, co juz liczyli pieniądze. I nie da sie ukryć, ze opiekunowie dorosłych ON w dużej mierze wykazują bierność i oczekują tego, co inni dla nich wywalczą i co sam rząd im da.
m&m

Napisano: 29 kwie 2015, 19:22

m&m pisze:Czy bezkrytycznie tego nie wiem, ale na pewno to co może byc dobre dla jednego opiekuna niekoniecznie może takie byc dla drugiego. Zawiedzeni najbardziej są ci, co juz liczyli pieniądze. I nie da sie ukryć, ze opiekunowie dorosłych ON w dużej mierze wykazują bierność i oczekują tego, co inni dla nich wywalczą i co sam rząd im da.
O tu się bardzo mylisz. Jesteś po prostu nie zorientowany w temacie.
To dzięki przede wszystkim opiekunom OD projekt został wykluczony z dalszego procedowania.
Ty chciałbyś dyskutować na tym forum o wszystkim, czyli o niczym. Możesz wyrażać swoje poglądy i swoje stanowisko w danej sprawie, ale najpierw trzeba się z nią zaznajomić. Klepać w klawiaturę to umie nawet przedszkolak.
ser...n

Napisano: 29 kwie 2015, 20:12

Po pierwsze to jestem rodzaju żeńskiego.
Po drugie orientacji w temacie i to dobrej mi nie brakuje.
A po trzecie, samo ministerstwo nie potwierdza, zeby projekt został wykluczony z dalszego procedowania. Ale nawet jesli się z niego wycofali, to nie myślę, żeby była w tym az taka zasługa opiekunów dorosłych ON. Po prostu wykorzystali sytuację na korzystną sytuację dla siebie i na przedwyborczy spokój. A czas działa na niekorzysć opiekunów dorosłych ON.
m&m

Napisano: 29 kwie 2015, 20:32

Jednak jesteś mało zorientowany(a) w temacie. Zadzwoń do Pani Minister S.
Piszesz cały czas to samo, tylko inaczej sformułowane. Ale zawsze w Twoich wypowiedziach zieje nienawiścią do OOD. Można się tylko domyślać, że jesteś opiekunem, ale nie OD. Nawet jak będziesz dalej prowokował do jałowej dyskusji, ja już z niej nie skorzystam. Żegnam.
P.S obok swojego logo zaznacz, że jesteś rodzaju żeńskiego.
ser...n

Napisano: 29 kwie 2015, 21:54

Nie skorzystasz, gdyz nie masz nic ciekawego do powiedzenia. I ziać nienawiscią do opiekunów dorosłych ON nie mam powodów, gdyz jestem jedną z nich, nawet niektórym znaną z imienia i nazwiska, a nawet osobiscie.
m&m

Napisano: 29 kwie 2015, 22:04

No i mamy taka informację na białym blogu.

" Szanowni Państwo.
Mamy dla Was wiadomość.
Podczas dzisiejszego spotkania w MPiPS z ust Pani minister Seredyn padła ważna dla naszego środowiska wypowiedź.
Planowana nowelizacja ustawy o świadczeniach nie będzie procedowana.
Pani minister nadmieniła, że wszystkie opinie, które w ramach konsultacji społecznych wpłynęły do ministerstwa, są w chwili obecnej czytane, a uwagi w nich wniesione będą brane pod uwagę w dalszych pracach.
W wypowiedzi tej Pani minister przyznała również, że zatrzymanie procedowania ustawy jest wynikiem dużej liczby uwag i negatywnych opinii dotyczących nowelizacji.
Z tego miejsca pragniemy podziękować wszystkim organizacjom, stowarzyszeniom, osobom prywatnym etc., które przesłały swoje stanowisko dotyczące w/w ustawy.
Dziękujemy również tym, którzy w imieniu swoim lub reprezentowanych przez nich ugrupowań podpisali się również pod naszym stanowiskiem.
Możemy mówić o znacznym osiągnięciu naszej społeczności.
Uprzejmie prosimy o udostępnianie tej informacji.
Z poważaniem – Stowarzyszenie Niepełnosprawni Jeden Front."

Wyglada na informacje nieprawdziwa wg. tego mozna bylo uslyszec w TVP INFO o 21:15.
m&m

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x