KRUS szaleje!!!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 10:59

dostałam z krus pismo- wniosek o udostępnienie danych ( art. 23 ust 1 pkt 2 ustawy o ochronie danych osobowych i art. 37 ust 3 i 4 ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników )
"prosimy o przesłanie kserokopii oświadczeń dot. pracy w gospodarstwie rolnym oraz kopii decyzji przyznającej świadczenie dla opiekuna potwierdzone za zgodność z oryginałem Pani ...... W dniu 20 08. 2014 ww osobie placówka wydała zaświadczenie do zasiłku pielęgnacyjnego i nie uzyskała od ww osoby i z waszego ops żadnej decyzji w ww sprawie"
Mariolka

Napisano: 29 kwie 2015, 11:06

my wiemy, że chodzi o zdo i wykreślenie ze składek
Mariolka

Napisano: 29 kwie 2015, 11:10

na szkoleniu słyszalam ze kopii nie moża wysyłać. mozna udzielić informacji jedynie.
świadczenia rodzinne

Napisano: 29 kwie 2015, 11:15

art. 37 ust. 3 : Organy prowadzące ewidencję gruntów i budynków, organy podatkowe, ograny prowadzące księgi wieczyste, Zakład, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz organy wykonawcze jednostek samorządu terytorialnego są obowiązane udzielać nieodpłatnie Kasie informacji niezbędnych do ustalenia okoliczności mających znaczenie w sprawach z zakresu ubezpieczenia.

tylko informacja .. żadnych dokumentów nie wysyłamy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 11:20

Ja tam chciałabym jednak aby wskazali mi konkretny przepis prawa, który zobowiązuje mnie do wysłania im oświadczenia złożonego dla moich potrzeb oraz decyzji, gdzie stroną jest tylko i wyłącznie Pan/i X. Zresztą, mają chyba przepisy na podstawie których mogą wzywać rolników do składania wyjaśnień.
Ja, ewentualnie, jak będę miała dobry dzień mogę im wysłać informację czy złozył. Nic poza tym.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 29 kwie 2015, 11:28

Sipera pisze:Ja tam chciałabym jednak aby wskazali mi konkretny przepis prawa, który zobowiązuje mnie do wysłania im oświadczenia złożonego dla moich potrzeb oraz decyzji, gdzie stroną jest tylko i wyłącznie Pan/i X. Zresztą, mają chyba przepisy na podstawie których mogą wzywać rolników do składania wyjaśnień.
Ja, ewentualnie, jak będę miała dobry dzień mogę im wysłać informację czy złozył. Nic poza tym.
tylko informację, że pobiera SZO/ZDO/ŚP
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 11:33

ale napisać od kiedy pobiera zdo i od kiedy zaprzestał prowadzenia gospodarstwa?
Mariolka

Napisano: 29 kwie 2015, 11:39

ewalu pisze:tylko informację, że pobiera SZO/ZDO/ŚP
Niestaty ewalu. W zeszłym miesiącu spotkał mnie ten zaszczyt i KRUS wysłał do mnie takie pismo. Radca kazł odpisać, ze tak, Panu X decyzja z dnia przyznano prawo do ZDO a do wniosku złozył oświadczenie, w którym jako date zaprzestania pracy w gospodarstwie wskazał.....
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 29 kwie 2015, 11:50

ale wiesz, że radca nie zawsze dobrze podpowiada .. odpukać mnie krus jeszcze nie pytał .. ale ja bym napisała, że tylko pobiera a krus niech sobie już wzywa petenta i sam resztę wyjaśnia
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 12:00

wiesz, nasz, nie dość że przystojny :oops: to od początku z nami i ustawe zna ;) Jeszcze nas w maliny nie posłał.
A tak na poważnie, gdzieś podzwonił, z kimś pogadał i takiej treści pismo skonstruował.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x