rezygnacja ze stypendium - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 cze 2014, 12:57

Wzywałam wszystkich do złożenia oświadczenia czy zmieniły się im dochody . Przyszłam do mnie Pani i powiedziała że rezygnuje ze stypendium bo od stycznia ma spore dochody i nie chce już stypendium. A żeby było ciekawiej to ona nie będzie wyciągać żadnych zaświadczeń bo nie ma czasu. Co byście zrobili? Zapewne wystarczyłoby gdyby napisała stosowne oświadczenie. Tylko jakie?
BaraSz

Napisano: 04 cze 2014, 12:58

Dodam jeszcze tylko, że nie wydałam jeszcze decyzji na to półrocze.
BaraSz

Napisano: 04 cze 2014, 13:23

1. Może złożyć oświadczenie że rezygnuje z prawa do stypendium szkolnego w okresie od stycznia do czerwca 2014 r. z powodu polepszenia sytuacji finansowej rodziny - wydajesz decyzje odmowną, w której powołujesz się na jej oświadczenie.
2. jeżeli nie złożyła ci oświadczenia - pozostawiasz bez rozpatrzenia
3. jeżeli złożyła ci oświadczenie , bez załączników (dochodów) - wezwać musisz o uzupełnienie Kpa, w ,przypadku niedostarczenia dochodów wydajesz decyzje odmowną
Kasia11

Napisano: 05 cze 2014, 7:24

jak dla mnie wystarczy jej oswiadczenie ze rezygnuje ze stypendium od stycznia.

i jak jeszcze nie wydałas decyzji na 2 polrocze to ja bym nie wydawał decyzji odmownej. tylko wpiał do akt i nic nie robił. tak samo robie jak ktos zgłasza np. uzyskanie dochodu od stycznia to jak nie wydalem jeszcze decyzji do nie wydaje odmownej.

Jedynie jak juz stronna ma pozywtywna decyzje i napisze oswiadczenie to cofam prawo do stypenium za m-c ktore jej sie nie nalezy.
1986

Napisano: 05 cze 2014, 7:27

ps. do punktu 3 co wyzej Kasia napisała.

bez dokumentów jak niedostarzy jak mozna napisac decyzje odmowna ?
bez dokumentów nie rozpatrzysz wniosku przeciez.

ja nie wydaje decyzji tylko pozostaniwam bez rozpoznania art. 64 KPA. oczywiscie informuje o tym stronne, która mozne złozyc skarge na bezczynnosc organu.
1986

Napisano: 05 cze 2014, 7:35

uchwała NSA o tym kiedys była ale róznie organy robia
1986

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x