rodzaj ogrzewania

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ala2
Stażysta
Zajmuję się: PS/Św/FA
Kontakt:

rodzaj ogrzewania

Post autor: ala2 »

Czy pompa powietrza, gaz, olej opałowy to paliwa stałe? Czy kwalifikują się do zwiększonego dodatku?
Sylwestra
Stażysta
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: rodzaj ogrzewania

Post autor: Sylwestra »

Paliwa stałe to drewno, miał, ekogroszek, pellet, węgiel.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Zaraz, manewr stop!!! "zasilane węglem lub paliwami węglopochodnymi", drewno i pellet to nijak z "wynglem" powiązane (no może trochę, z chemicznego punktu widzenia xD) ;)
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

@Korowiow

hola, hola, Sylwek odpowiedział na pytanie o paliwa stałe..... prawidłowo. Czy dodatek się większy należy nie określił się ;)

btw pytanie czy gaz albo olej to paliwo stałe samo w sobie jest urocze :D
Korowiow
VIP
Kontakt:

W sumie z tym olejem można by próbować przy porządnej zimie przepchnąć go jako paliwo stałe, ale to się i tak nie będzie wtedy palić ;)
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Korowiow pisze: 05 sty 2022, 14:32 W sumie z tym olejem można by próbować przy porządnej zimie przepchnąć go jako paliwo stałe, ale to się i tak nie będzie wtedy palić ;)
Masz na myśli wydzielanie w oleju parafiny czy tam gęstnieniu jego? Nie przejdzie bo opałowy nie jest jak zwykły ON i przy -30 nie robi się z niego kaszka :(
Korowiow
VIP
Kontakt:

Się przyniesie "dizla" z ciepłego klimatu i nikt się nie zorientuje 8-)
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

ja to już głupieje...:( sama jestem w swiadczeniach, mam czyste powietrze, do końca maja 500... no i dostałam dodatek osłonowy... rozkminiam ta ustawe... i teraz tak... rozumeim, ze gaz i olej odpadaja jako paliwo stałe, a jak z pelletem czy ekogroszkiem? ktos mi tak na chłopski rozum wyjasni?
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

kiki88 pisze: 09 sty 2022, 11:46 ja to już głupieje...:( sama jestem w swiadczeniach, mam czyste powietrze, do końca maja 500... no i dostałam dodatek osłonowy... rozkminiam ta ustawe... i teraz tak... rozumeim, ze gaz i olej odpadaja jako paliwo stałe, a jak z pelletem czy ekogroszkiem? ktos mi tak na chłopski rozum wyjasni?
może odpowiedź znajdziesz tutaj >>>
Rodzaje paliw stałych
Źródło: ogrzewnictwo.pl
-----------
Krzysztof :mrgreen:
nowa21
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA
Kontakt:

Post autor: nowa21 »

kiki88 pisze: 09 sty 2022, 11:46 ja to już głupieje...:( sama jestem w swiadczeniach, mam czyste powietrze, do końca maja 500... no i dostałam dodatek osłonowy... rozkminiam ta ustawe... i teraz tak... rozumeim, ze gaz i olej odpadaja jako paliwo stałe, a jak z pelletem czy ekogroszkiem? ktos mi tak na chłopski rozum wyjasni?
Zgodziłaś się na to?
ODPOWIEDZ