rodzic obywatel polski dziecko uczy sie w Rosji
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: rodzic obywatel polski dziecko uczy sie w Rosji
w sumie masz rację, mogę!
do qazwsx -udostępnisz mi adres e-mail do ministerstwa?
do qazwsx -udostępnisz mi adres e-mail do ministerstwa?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na szkoleniu mówili, że jeśli dziecko uczy się w innym kraju to płacimy. Ważne gdzie rodzina mieszka. Nawet wniosek umożliwia wpisanie adresu szkoły w innym państwie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+ 300+
- Kontakt:
a co w przypadku jak rodzina zameldowana w Polsce, ojciec mieszka w Polsce, lecz matka z córką na Ukrainie. Dziecko tam chodzi do polskiej szkoły?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy, dodatek energetyczny
- Kontakt:
w moim przypadku też ojciec mieszka w Polsce, ma żonę obywatelkę Polski i dwoje dzieci, z którymi mieszka w Polsce, a dziecko na które wnioskuje jest z poprzedniego związku i mieszka z matką obywatelka Rosji w Moskwie i tam chodzi do szkoły podstawowej. myślicie że powinnam przyznać, czy wzywać do wyjaśnień ? Podpowiedzcie bo meczy mnie ta sprawa.elaswiadczenia pisze:a co w przypadku jak rodzina zameldowana w Polsce, ojciec mieszka w Polsce, lecz matka z córką na Ukrainie. Dziecko tam chodzi do polskiej szkoły?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ZR/FA
- Kontakt:
rodzic obywatel polski dzieci uczą się w Niemczech
mam podobną sytuację
adres zamieszkania wpisany w Polsce, dzieci uczą się w Niemczech, jedno w szkole podstawowej a drugie w gimnazjum.
wiem, że nie mieszkają na ternie naszej gminy już od dawna, nie mają prawa do zdrowotnego i dzieci są urodzone w Niemczech
wezwanie do złożenia wyjaśnień ? czy przyznać ?
adres zamieszkania wpisany w Polsce, dzieci uczą się w Niemczech, jedno w szkole podstawowej a drugie w gimnazjum.
wiem, że nie mieszkają na ternie naszej gminy już od dawna, nie mają prawa do zdrowotnego i dzieci są urodzone w Niemczech
wezwanie do złożenia wyjaśnień ? czy przyznać ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Też mam taki przypadek:
ojciec mieszka w Polsce, obywatelstwo polskie, dzieci obywatelstwo polskie, uczą się na Cyprze i matka przebywa z dziećmi na Cyprze. We wniosku rodzaj szkoły wpisał nazwę szkoły i u jednego wpisał gimnazjum a u drugiego podstawowa. Czy należy się 300+
ojciec mieszka w Polsce, obywatelstwo polskie, dzieci obywatelstwo polskie, uczą się na Cyprze i matka przebywa z dziećmi na Cyprze. We wniosku rodzaj szkoły wpisał nazwę szkoły i u jednego wpisał gimnazjum a u drugiego podstawowa. Czy należy się 300+
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW DS ST SR FA DM
- Kontakt:
qazwsx pisze:uwzględnia się również inne dokumenty, w tym oświadczenia , niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia dobry start. No i weźmy tutaj to zdanko w tym oświadczenia oczywiście składane pod odpowiedzialnością karną, także napisze mi, że dziecko uczęszcza w Palestynie do szkoły podstawowej odpowiadającej szkole podstawowej w Pl i sprawa jasnanie no oczywiście nie wiem co zrobię, czekam na odp w Ministerstwa.
Czy jest już jakaś odpowiedź z ministerstwa w tej sprawie? Możesz się z nami podzielić? Jak to jest z tymi dzieciami za granicą?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+ 300+
- Kontakt:
W przednim roku poinformowałam matke Ukrainkę , że nie należy się 300 i 500 gdyż ona wraz z córką mieszką a Ukrainie. Matka zrezygnowała ze składania wniosku.W tym roku mam podobną sytuację tyle że to ojciec dziecka składa dokumenty. No i złożył .nikas78 pisze:elaswiadczenia pisze:a co w przypadku jak rodzina zameldowana w Polsce, ojciec mieszka w Polsce, lecz matka z córką na Ukrainie. Dziecko tam chodzi do polskiej szkoły?
Ojciec zameldowany i mieszka w Polsce, dziecko z matką na Ukrainie i tam chodzi do Polskiej szkoły. Co zrobić ? przyznać 300 ?Waham się nad przyznaniem 300. Bardzo proszę o pomoc .
Oprócz rodzic obywatel polski dziecko uczy sie w Rosji - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
500+ obecnie w innej gminie a do nas 300
jak zmodyfikowac znacznik DEC_PrzyznaneSwiadczenia_lista
czy wniosek może złożyć ojciec dziecka ?
jesli kontynuacja nauki to musi byc ta sama szkoła
Czy wypłacacie juz świadczenie Dobry Start?
osoba uprawniona do złożenia wniosku
przekierowanie wniosku 300+ do innej jednostki
2 wnioski elektroniczne na jedno dziecko
rozliczenie środków finansowych - zapotrzebowanie 300+
oświadczenie dla dzieci w wieku od 6 do 9 lat
Czy 300+ przysluguje studentom?
Sygnity zmienia treść wniosku w zależności od miejsca wydruk
wczytanie wniosku i co dalej? prośba o pomoc doświadczonych
MEN SIO kiedy będzie działać
złe dane adresowe szkoły co dalej
Jaki numer informacji Dobry Start 300 plus