Rodzicielskie a św. pielęgnacyjne - jak nie dać się wycyckać - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 12 lut 2016, 21:55

Kobieta pobiera ŚP na dziecko. Roszczeniowa jak (piiip!).
Aktualnie złożyła wniosek o św. rodzicielskie. Dołączyła lakoniczne oświadczenie z informacją, że ŚP pobiera.
Wg mnie ona chce dostać odmowę i ciągać mnie po SKO lub nawet po sądzie.

Wysłałem wezwanie do określenia się, jakie świadczenie chce pobierać w związku ze zbiegiem uprawnień.

Jeśli nie odpowie mi - co zrobić? Wniosek bez rozpatrzenia czy odmowa rodzicielskiego?
Czesław

Napisano: 13 lut 2016, 13:47

Dałam dwie odmowy. Zależało mi by osoby wniosły odwołanie więc im doradzilam by to zrobily. Sprawa juz jest w sko.sama jestem ciekawą rozstrzygnięcia. Bardzo chętnie moim klientom wypłace rodzicielski jeśli sko tak orzeknie.Ludzie czego się boicie.Takim osobom trzeba pomoc.
Renka123

Napisano: 13 lut 2016, 14:32

Renka123 pisze:Dałam dwie odmowy. Zależało mi by osoby wniosły odwołanie więc im doradzilam by to zrobily. Sprawa juz jest w sko.sama jestem ciekawą rozstrzygnięcia. Bardzo chętnie moim klientom wypłace rodzicielski jeśli sko tak orzeknie.Ludzie czego się boicie.Takim osobom trzeba pomoc.
ale jak dwie odmowy?????? przecież jedno należy jej się jak psu zupa , coś mi się wydaje że trochę przekombinowałaś
masterm

Napisano: 15 lut 2016, 7:51

Dwie odmowy to za dużo IMHO

Podbijam
W razie braku deklaracji - odmowa ŚR czy wniosek bez rozp?
Czesław

Napisano: 15 lut 2016, 8:31

odmowa
kasia26

Napisano: 18 lut 2016, 8:02

Dostałem prikaz dać odmowę i współpracować przy odwołaniu/skardze.
Jazdaaaa...
Czesław

Napisano: 18 lut 2016, 9:18

A możecie wrzucić wzór takiej odmowy? :D
mała26

Napisano: 18 lut 2016, 9:59

Jak nie odpowie to wydać decyzję odmowną na świadczenie rodzicielskie. Należy domniemywać, że ze śp nie chce rezygnować. niech się odwołuje. Dwie odmowy to zdecydowanie za dużo.
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 24 mar 2016, 10:45

Renka123 pisze:Dałam dwie odmowy. Zależało mi by osoby wniosły odwołanie więc im doradzilam by to zrobily. Sprawa juz jest w sko.sama jestem ciekawą rozstrzygnięcia. Bardzo chętnie moim klientom wypłace rodzicielski jeśli sko tak orzeknie.Ludzie czego się boicie.Takim osobom trzeba pomoc.
Witam, czy jest już rozstrzygnięcie sprawy? Jak długo się czeka?
Sama czekam na decyzję z SKO jeśli będzie na moją niekorzyść, będę ją zaskarżać do WSA.Proszę o odpowiedź.
Agusiontko
Praktykant
Od: 11 mar 2016, 12:47
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2016, 11:28

Nam SKO utrzymało w mocy decyzję odmowną na świadczenie rodzicielskie dla Pani, która pobiera świadczenie pielęgnacyjne na inne dziecko.
świadczenia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x