rodzina... - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 14 sie 2014, 7:51

a może pismo do sądu o wgląd w sytuację rodziny? Miałam taki przypadek, ze mimo że był kurator do sądu nawet co miesiąc pisałam. Są tutaj dzieci, osoba niepełnosprawna, więc byłoby to uzasadnione. Ewentualnie na policję oficjalne pismo o częste wizytowanie środowiska. W moim przypadku co prawda niewiele to dało. Sądy działąją jak działają, a policja pojawiła się u delikwenta po 2 miesiacach z moim pismem w garści i policjant tłumaczył się, że GOPS mu kazał przyjechać...... Przynajmniej w razie czego byłam kryta. Nigdy nie wiadomo jak w konkretnym przypadku po pismach sie sprawy potoczą. Ewentualnie jeszcze pismo do prokuratury można napisać, jak się już rozpiszesz z tymi wnioskami ;)
goś

Napisano: 14 sie 2014, 8:34

może i tak, chyba tak zrobie, dzieki!
ankaw

Napisano: 14 sie 2014, 10:24

Słuchaj, jeśli widzisz, że jest przemoc to procedurę Niebieskie Karty możesz zacząć Ty, nawet bez zgody osoby pokrzywdzonej. Ja bym skonsultowała sprawę z prawnikiem czy w takiej sytuacji można zgłosić do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Inaczej nie wiem.
hjj

Napisano: 14 sie 2014, 11:13

aktualnie nie mam możliwości poradzić sie prawnika, pytanie co da niebieska karta i zespół dyscyplinarny? pogadają i tyle..
ankaw

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x