rodzina 500+

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
iga+

Re: rodzina 500+

Post autor: iga+ »

Czy mając dwoje dzieci jedno 19 lat drugie 5 lat i mając dochód większy niż 800zł dostanie się 500 na to drugie ? CZy to drugie będzie już pierwsze i nie dostanę?
Iza1

Post autor: Iza1 »

no niestety w twoim przypadku drugie dziecko będzie liczone jako pierwsze i 500 zł nie należy ci się.
gosia30z

Post autor: gosia30z »

czy jeśli mam jedno dziecko niepełnosprawne i orzeczenie mam, ale się odwołuję bo córka nie otrzymała punktu 7 w orzeczeniu to będzie można składac czy to orzeczenie nie będzie ważne dopuki się odwołujemy. Pytam bo pani w naszym ops-ie nawet zasiłku pielęgnacyjnego nie wypłaci mam, bo twierdzi, że nie może popuki się odwołujemy ( choc punkt 8 mamy, który uprawnia do zasiłku pielęgnacyjnego)
Agnieszka9210

Post autor: Agnieszka9210 »

A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Agnieszka9210 pisze:A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
Po co? Do czego? A na co?
Oczywistą oczywistością jest, że nie ma takiej potrzeby.
Agnieszka9210

Post autor: Agnieszka9210 »

heiland pisze:
Agnieszka9210 pisze:A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
Na to żeby ktoś zadawał tak głupie pytania jak pan/pani które nic nie wnosząc. Proszę o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie kogoś kto szuka rozrywki na forum.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Agnieszka9210 pisze:
heiland pisze:
Na to żeby ktoś zadawał tak głupie pytania jak pan/pani które nic nie wnosząc. Proszę o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie kogoś kto szuka rozrywki na forum.
Odpowiedź jest zawarta więc nie wiem skąd tyle jadu? Polecam kawę i ciastko :)
Poniżej zamieszczam ponownie odpowiedź wcześniej zawartą w moim poście :)
heiland pisze:Oczywistą oczywistością jest, że nie ma takiej potrzeby.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :D
Iza1

28

Post autor: Iza1 »

A do czego ma być zatrudniony pracownik socjalny jeśli już ,to osoba która umiałaby włączyć komputer a u nas takich nie brakuje.
BadAss

Post autor: BadAss »

Dodatkowy pracownik socjalny? Absolutnie nie ma takiej potrzeby. Tego by jeszcze brakowało ;)
Kasia28

Post autor: Kasia28 »

Dzis usłyszałam, ze jeżeli posiadam tylko jedno dziecko to nie otrzymam 500 zl, mimo, ze dochodowo bym sie złapała na to świadczenie. Czy to prawda? Proszę o odpowiedź.
ODPOWIEDZ