rodzina 500+
Re: rodzina 500+
Czy mając dwoje dzieci jedno 19 lat drugie 5 lat i mając dochód większy niż 800zł dostanie się 500 na to drugie ? CZy to drugie będzie już pierwsze i nie dostanę?
no niestety w twoim przypadku drugie dziecko będzie liczone jako pierwsze i 500 zł nie należy ci się.
czy jeśli mam jedno dziecko niepełnosprawne i orzeczenie mam, ale się odwołuję bo córka nie otrzymała punktu 7 w orzeczeniu to będzie można składac czy to orzeczenie nie będzie ważne dopuki się odwołujemy. Pytam bo pani w naszym ops-ie nawet zasiłku pielęgnacyjnego nie wypłaci mam, bo twierdzi, że nie może popuki się odwołujemy ( choc punkt 8 mamy, który uprawnia do zasiłku pielęgnacyjnego)
A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Po co? Do czego? A na co?Agnieszka9210 pisze:A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
Oczywistą oczywistością jest, że nie ma takiej potrzeby.
Na to żeby ktoś zadawał tak głupie pytania jak pan/pani które nic nie wnosząc. Proszę o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie kogoś kto szuka rozrywki na forum.heiland pisze:Po co? Do czego? A na co?Agnieszka9210 pisze:A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Odpowiedź jest zawarta więc nie wiem skąd tyle jadu? Polecam kawę i ciastkoAgnieszka9210 pisze:Na to żeby ktoś zadawał tak głupie pytania jak pan/pani które nic nie wnosząc. Proszę o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie kogoś kto szuka rozrywki na forum.heiland pisze:Po co? Do czego? A na co?Agnieszka9210 pisze:A czy w związku z 500+ będą zatrudniani nowi pracownicy socjalni? Trzeba o to gdzies pytać?

Poniżej zamieszczam ponownie odpowiedź wcześniej zawartą w moim poście

Pozdrawiam i życzę miłego dniaheiland pisze:Oczywistą oczywistością jest, że nie ma takiej potrzeby.

Dodatkowy pracownik socjalny? Absolutnie nie ma takiej potrzeby. Tego by jeszcze brakowało 

Dzis usłyszałam, ze jeżeli posiadam tylko jedno dziecko to nie otrzymam 500 zl, mimo, ze dochodowo bym sie złapała na to świadczenie. Czy to prawda? Proszę o odpowiedź.
Oprócz rodzina 500+ - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Pracownik socjalny bez specjalizacji
Archiwum zakładowe
Ankieta na temat ogrzewalni i noclegowni dla osób bezdomnych
Pytanie o 500zl na drugie dziecko
wniosek o alimenty od dzieci na rzecz rodzica
zasiłek stały - wypłacona zła kwota
jaki dochód na osobę
sprawozdanie przemoc
wyrównanie zasiłku rodzinnego wlicza sie do dochodu
Czy należy mi się jakaś pomoc?
zasiłek stały a zasiłek pielęgnacyjny
zasiłek stały a bezrobocie
Pomoc dla cudzoziemca
sprawozdanie do sądu
zmniejszenie wysokości zasiłku - czy można?
zasiłek stały a zmiana liczby osób w rodzinie