rodzina zastępcza

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~marek_w

Re: rodzina zastępcza

Post autor: ~marek_w »

\'Marys\' marudzisz !!!! albo bredzisz !!! Ty byś dzieci nie wiem gdzie dała. Może sama spróbuj a zobaczysz jaki miodzik cię czeka
~Magnolia

Post autor: ~Magnolia »

Zastanawiam się nad rodzina zastępcza.
Czy ktoś może wie, czy Ośrodek sam daje dane dziecko, czy np. mogę powiedzieć, że chcę dziewczynkę w wieku taki a takim?????
Pozdrawiam
~!!!! (:

Post autor: ~!!!! (: »

jeżeli chcesz zostać rodziną zastępcza niespokrewnioną to możesz zdecydowac o płci i wieku dziecka lecz czasami wychodzi całkiem inaczej powodzenia
~^^^

Post autor: ~^^^ »

Magnolio to nie sklep
~~!!!!`~~

Post autor: ~~!!!!`~~ »

słyszałam że sklep!
~!!!

Post autor: ~!!! »

no sklep jak się patrzy - dzieci kupisz wedle wyboru
~malwinka

Post autor: ~malwinka »

do rodziny zastępczej z Chorzowa: czy macie pisemne zgody rodziców biologicznych ( tych którzy nie są pozbawieni władzy rodzicielskiej ) na publikacje wizerunku ich dzieci w internecie? jesli nie to popełniliście przestępstwo
~rodzina zastępcza z Chorzowa

Post autor: ~rodzina zastępcza z Chorzowa »

Publikacje wizerunku dziecka na stronie jest dopuszczalne wówczas, gdy prawne uregulowania zostały spełnione. W naszym przypadku właśnie tak jest, więc \"malwinka\" MYLISZ SIĘ - nie ma podstaw do twierdzenia, iż popełnione jest przestępstwo. Poza tym, co warto wspomnieć, upublicznianie wizerunku czy zdjęć bez zgody uprawnionego NIE STANOWI PRZESTĘPSTWA, a jedynie może być naruszeniem dóbr osobistych. Nie ma przepisu prawnego, który stwierdzałby to, że naruszenie dobra osobistych jest przestępstwem. To jest zwyczajne pomówienie!!!
Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
~rodzina zastępcza z Chorzowa

Post autor: ~rodzina zastępcza z Chorzowa »

Panie/Pani \"OBSERWATOR\"
ja osobiście nie przypomiam sobie, aby ktokolwiek z naszej rodziny upoważnił do reklamy nas oraz naszej strony o poszukiwaniach dzieci - to raczej może być kwalifikowane jest naruszenie naszych praw. Dzieci to nie książki w bibliotece, które można przestawiać, bądź je wypożyczać...
Życzę wszystkiego dobrego, Andrzej
~malwinka

Post autor: ~malwinka »

Andrzejku, skoro wiesz że publikowanie zdjęć dzieci jest naruszeniem to krzywdzisz swoje dzieci z premedytacją publikując ich wizerunek. Wczytaj się dobrze w przepisy kodeksu cywilnego mówiące o ochronie wizerunku jako jednego z dóbr osobistych
ODPOWIEDZ