rodzina zastępcza
Re: rodzina zastępcza
\'Marys\' marudzisz !!!! albo bredzisz !!! Ty byś dzieci nie wiem gdzie dała. Może sama spróbuj a zobaczysz jaki miodzik cię czeka
Zastanawiam się nad rodzina zastępcza.
Czy ktoś może wie, czy Ośrodek sam daje dane dziecko, czy np. mogę powiedzieć, że chcę dziewczynkę w wieku taki a takim?????
Pozdrawiam
Czy ktoś może wie, czy Ośrodek sam daje dane dziecko, czy np. mogę powiedzieć, że chcę dziewczynkę w wieku taki a takim?????
Pozdrawiam
jeżeli chcesz zostać rodziną zastępcza niespokrewnioną to możesz zdecydowac o płci i wieku dziecka lecz czasami wychodzi całkiem inaczej powodzenia
do rodziny zastępczej z Chorzowa: czy macie pisemne zgody rodziców biologicznych ( tych którzy nie są pozbawieni władzy rodzicielskiej ) na publikacje wizerunku ich dzieci w internecie? jesli nie to popełniliście przestępstwo
Publikacje wizerunku dziecka na stronie jest dopuszczalne wówczas, gdy prawne uregulowania zostały spełnione. W naszym przypadku właśnie tak jest, więc \"malwinka\" MYLISZ SIĘ - nie ma podstaw do twierdzenia, iż popełnione jest przestępstwo. Poza tym, co warto wspomnieć, upublicznianie wizerunku czy zdjęć bez zgody uprawnionego NIE STANOWI PRZESTĘPSTWA, a jedynie może być naruszeniem dóbr osobistych. Nie ma przepisu prawnego, który stwierdzałby to, że naruszenie dobra osobistych jest przestępstwem. To jest zwyczajne pomówienie!!!
Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
Panie/Pani \"OBSERWATOR\"
ja osobiście nie przypomiam sobie, aby ktokolwiek z naszej rodziny upoważnił do reklamy nas oraz naszej strony o poszukiwaniach dzieci - to raczej może być kwalifikowane jest naruszenie naszych praw. Dzieci to nie książki w bibliotece, które można przestawiać, bądź je wypożyczać...
Życzę wszystkiego dobrego, Andrzej
ja osobiście nie przypomiam sobie, aby ktokolwiek z naszej rodziny upoważnił do reklamy nas oraz naszej strony o poszukiwaniach dzieci - to raczej może być kwalifikowane jest naruszenie naszych praw. Dzieci to nie książki w bibliotece, które można przestawiać, bądź je wypożyczać...
Życzę wszystkiego dobrego, Andrzej
Andrzejku, skoro wiesz że publikowanie zdjęć dzieci jest naruszeniem to krzywdzisz swoje dzieci z premedytacją publikując ich wizerunek. Wczytaj się dobrze w przepisy kodeksu cywilnego mówiące o ochronie wizerunku jako jednego z dóbr osobistych
Oprócz rodzina zastępcza - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
CHCĄ ZAMKNĄĆ DOMY DZIECKA, co Wy na to?
Zawod wychowawca domu dziecka
Zawod wychowawca domu dziecka, pisze prace na ten temat
prosze o pomoc pisze prace magisterska
utworzenie placówki dla dzieci 0-3 lata
PILNE - odpłatnośc za pobyt w placówce
wnisek o MOW
opieka prawna proszę o pomoc
kontrola z Urzędu Wojewódzkiego
poszukiwanie rodzin adopcyjnych i zastępczych
zarobki pracownika socjalnego w Domu Dziecka
Poszukiwanie adoptowanego dziecka