Ronik - zaprzestanie działalności rolniczej OŚWIADCZENIE - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 21:26

Hmmm...ja za bardzo nie znam rolnikow ktorzy nie dostaja doplat.Jesli maja ziemie to byliby glupcami,aby nie skladac wniosku o doplaty.Czyli widze ze znowu urzednicy szukaja haka na rolnikow.
gamma

Napisano: 15 kwie 2014, 21:26

Hmmm...ja za bardzo nie znam rolnikow ktorzy nie dostaja doplat.Jesli maja ziemie to byliby glupcami,aby nie skladac wniosku o doplaty.Czyli widze ze znowu urzednicy szukaja haka na rolnikow.
gamma

Napisano: 15 kwie 2014, 22:08

no i widzisz gamma jak ty czytać nie potrafisz. Zadałam proste, logiczne pytanie a ty podstęp węszysz. Każdy odwołujący się do SKO oraz samo SKO, zarzuca nam, że nie badamy sprawy dostatecznie, że nie działamy zgodnie z kpa. Bo to nie zebraliśmy takiego dowodu, takiego oświadczenia, zaświadczenia. No to chcę działać zgodnie z kpa. Chcę wyjaśnić sprawę. Więc jeżeli złoży mi wniosek jakiś rolnik, napisze mi oświadczenie takie, jakie jest wymagane aby przyznać świadczenie ( oczywiście pod odpowiedzialnością karną) ja będę mieć jakiekolwiek wątpliwości,to jako skrupulatny pracownik mogę wystąpić do Agencji o udzielenie informacji czy taka a taka osoba pobiera dopłaty. I nie będzie to żadna nadgorliwość czy przekroczenie uprawnień. Wszak mam ustalić stan faktyczny.
Z twojego rozumowania wynika, że jeżeli ten "hak" miałby przynieść decyzję pozytywną to mam go szukać, a jeżeli negatywną to mam sobie dać spokój.
Jola 1

Napisano: 15 kwie 2014, 23:17

Rolnik może uprawiać ziemię,to żona rolnika ma napisać oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie.
aluna

Napisano: 16 kwie 2014, 2:13

Czytalem sondaz na temat mgops ,dlaczego az98 procent spoleczenstwa uwaza,ze zle funkcjonuja?
ciekawy

Napisano: 16 kwie 2014, 7:44

Ok, żona rolnika ma napisac oświadczenie ale jak ubiega się o świadczenie. A jak o świadczenie ubiega się rolnik? pisze o takich przypadkach....
Jola 1

Napisano: 16 kwie 2014, 8:22

Pełne brzmienie jest zawarte proponowanej ustawie, trzeba je poprostu przeczytać i stosować. Zajady nie poprawiają urody i nie służą zdrowiu.
wwo

Napisano: 16 kwie 2014, 17:25

a tak apropo rolników wy miejskie dz.i......d.y nic nie możecie zrobic oni i tak sobie żyją jak przeciętni amerykanie.
rolnik

Napisano: 16 kwie 2014, 19:35

To szczerze współczuję.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 8:54

No niestety rolnik nie ma tak wspalanialego zycia jak urzednik...
niestety

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x