Ok. Ale kto ma żądać nienależnie pobranych świadczeń za ten okres który jej niesłusznie wypłaciliście i uchyliliście decyzję?
Po uprawomocnieniu żądacie zwrotu nienależnie pobranego świadczenia????
1. Różne sa opinie na temat wstrzymywania świadczenia ale ja wstrzymuje na wniosek klienta, do czasu wyjaśnienia sprawy w ROPS.globb pisze:właśnie wysłałam zapytanie, czy w sprawie zachodzi koordynacja, mąż pracuje od września 2016 r. za granicą, ale dopiero w marcu mi to pani zgłosiła. Mam pytania:
1)czy mogę wstrzymać bieżące wypłaty, na wniosek klientki? prawdopodobnie będzie miała do zwrotu od września do ......, w rcpsie sprawa może się wlec, więc zastanawiam się czy mogę jej wstrzymać wypłatę, jak tak, to na jakiej podstawie?
2)Jak przyjdzie odpowiedź, że zachodzi koordynacja od września np. w lipcu, to uchylam swoją decyzję od lipca i wysyłam do rcpsu, że pobierali świadczenie od kwietnia do lipca, więc od września do lipca ma nienależnie pobrane i ściga ją o to rcps?
3)moja rola na wydaniu decyzji i zawiadomieniu o wypłaconym świadczeniu się kończy, tak?
1. Żadnym postanowienie, ja po prostu biorę oświadczenie klienta z prośbą o wstrzymanie wypłaty i po prostu wstrzymuję ją w systemie.globb pisze:Ok, dzięki, czyli tak dla pewności
1. na prośbę strony, na podstawie art. 152 kpa wstrzymuje wypłaty postanowieniem, tak?
2. mogę uchylić decyzję z datą wsteczną? a nie jest tak jak wcześniej, że uchylam na bieżąco, a reszta sko stwierdza nieważność decyzji?
3. no to mnie załamałaś..........