https://wiadomosci.onet.pl/swiat/unijna- ... omosc.html
no chyba po takim incydencie ( nie pierwszej gafie tego rządu) nie można kwestionować. Jak na razie fakty mówią za siebie kogo należy się obawiać, a raczej czego bo czasu nie da się cofnac, a dzisiaj podjete decyzje będą skutkować latami
2010-09-27 13:13
Re: Równouprawnienie i tolerancja
wysłane przez ~MARTA dnia 2010-09-27 13:13:21
~MARTA
Ktokolwiek wygrałby wybory miałby takie ataki jak teraz Komorowski. Nie ważna jest tu osoba, ale fakt, że J.Kaczyński przegrał. Na kogo innego pewnie więcej by \"wyciągnęli\", B.Komorowski jest spokojny, nie daje pretekstów.
Popieram Ola, zagrożeniem dla demokracji jest PIS, a brak kultury politycznej przerażający (nie uznawanie prezydenta, stwierdzenie, że nie poda ręki, odmawianie udziału we wspólnym deziałanmiu, język pogardy - \"ten człowiek\" o prezydencie itp)
To Prezydent powinien przeprosić Kaczyńskiego za wszystkie upokorzenia jego i jego brata Lecha. Jak mozna podawać ręke do zgody, kiedy druga strona działa z pozycji siły i władzy ( Komorowski) i nawet po wielkopańsku nie potrafi powiedzieć przepraszam. I gdzie tu jest język pogardy. Komu tu wciskają kit w oczy. Przecież wszyscy wiemy jak było i teraz ot tak: bo ja jestem prezydentem to zapraszam do wspólpracy? NIE! Jak się chce kogoś zaprosić do współpracy to się dba o atmosferę szacunku, a Kaczyńskiego pozbawia się godności i upokarza notorycznymi atakami - takie jest moje zdanie
Czy tu są jacyś ludzie myślący czy wyłącznie matoły nie rozumiejący słowa pisanego?
A może raczej \"salonowcy\" wpadli w histerię i postanowili gwałtownie odrócić uwagę od niewygodnego i niepodważalnego faktu, że w UE prześladuje się i dyskryminuje katolików?