Tak we wniosku wpisujesz osoby które maja mieć wydana kartę a nie cały skład rodzinyMarikrak pisze:Wniosek jest o wydanie karty , więc jeżeli będą te dzieci wpisane z innego terenu to trzeba dać decyzje odmowną, ja myślę, że wezmę na oświadczeniu że łozy na utrzymanie tych dzieci . Na szkoleniu Pan M powiedział nam, że we wniosku nie ma składu rodziny , tylko na kogo wnioskodawca stara się o kartę. Zapisałam sobie tą informacje i teraz wygrzebałam w notatkach. Z tego nasuwa mi się taki wniosek. Może nie mam racji, ale głośno myslę i sama szukam rozwiązania. Jednak logicznie analizując te informację wynika, że tamte dzieci powinny ubiegać się w miejscu swojego zamieszkania. To będzie utrudnienie dla ich matki bo ona jeżeli nie ma 3- ki dzieci nie jest uprawniona więc złożyć powinna wniosek o wydanie karty tylko dla dzieci. Jednak w systemie my powinniśmy zapisać te dzieci, ale nie zamawiać kart. Strasznie namieszane to wszystko . Już sama nie wiem co o tym sądzić, Bo na papierze nie brać , a w system wprowadzać, tylko nie zamawiać(