rozporządzenia dla placówek op-wych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~casus

Re: rozporządzenia dla placówek op-wych

Post autor: ~casus »

tego niestety nie wiem, ale zapis o ważności 14 dni zawarty jest w skierowaniu
~iw

Post autor: ~iw »

do casus: czyli po 14 dnaich skierowanie wygasa i co wtedy? co z dzieckiem, które zgłosi się np. po 15 dniach? nie przyjmujecie?
~casus

nie spotkaliśmy się z takim przypadkiem ale wtedy byłoby nowe skierowanie
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

może ktoś wie.... czy ustawa o pieczy będzie obowiązywać od 1 stycznia niezależnie od braku do niej aktów wykonawczych?
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Tak. Została podpisana przez prezydenta i opublikowana w dzienniku ustaw. Zmiana wejścia w życie ustawy wymag zmiany ustawy a to może zrobić tylko sejm nowej kadencji.
~ADA

Post autor: ~ADA »

dzięki ustawie powstanie sporo nowych miejsc pracy ...oczywiście w powiatach i gminach, pracownicy będą grzecznie siedzieć za biurkiem przy kawce, zamiast tak naprawdę pracować z dziecmi, rodzinami. Tworzy sie nowe sztuczne stanowiska.... tragedia..
~S

Post autor: ~S »

Trzeba wyborcom PSL-u zapewnić jakieś dochody. Najlepsza fucha to pracownik samorządowy.
~casus

Już teraz mam do czynienia z asystentami z tzw projektów, chodzą jak naćpani niczego nie wiedzą, wierzą w cuda,są naiwni i żałośni
~S

Post autor: ~S »

Żeby zostać asystentem trzeba mieć trzyletni staż pracy z dzieckiem lub rodziną,więc młodzi po studiach nie mają szans. Trzeba zlikwidować jakąś placówkę to się znajdą fachowcy. Społeczeństwo już wystawia rachunek p. Fedak za grzebanie przy emeryturach i zabieranie praw nabytych. Nie wejść do sejmu to prestiżowa porażka. To straszne,że partia która ma 28 posłów współrządzi krajem i decyduje o losach systemu opieki. Jeszcze straszniejsze jest to ,że ludzi z tego najbardziej koniunkturalnego ugrupowania zrobią wszystko co im PO karze, w zamian chcą tylko nie ruszania KRUS i nie wprowadzania składki zdrowotnej dla rolników.
~ja

Post autor: ~ja »

a my asystentów z projektów mamy świetnych, oddanych, pracujących ale nie zapominajmy, że zakres pracy narzuca im projekt a nie \"dobro gminy\"
generalnie jak dla mnie niewielu doświadczonych ludzi skusi się na posadę asystenta jak już pójdą to albo ci z olewającym stosunkiem albo ci, którzy szukają czegoś na przetrzymanie.
ODPOWIEDZ