Rp 7

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
anka1232

Rp 7

Post autor: anka1232 »

Proszę o podpowiedź. Wypełniam RP7 dla pracownika. W 2012 roku maił dodatek z tytułu bycia koordynatorem POKL. W skali roku 10000. Wpisać to w kolumnie 3 czy 4?
olaola

Re: Rp 7

Post autor: olaola »

kolumna 3
anka1232

Dzięki, bo maiłam wątpliwości
Monika11

Post autor: Monika11 »

Nie wypełnia się już Rp-7. Wydaje się tylko zaświadczenie o zwolnieniach lekarskich. Sprawdź na infolinii ZUS-u.
anka1232

W Internecie nie ma nic o tym, ale zadzwonię jeszcze na infolinię
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: gumi »

nie wydaje się Rp-7, ale ja daję każdemu pracownikowi, który idąc na emeryturę o to poprosi. bo znam przypadki, że ZUS "pogubił" ludziom składki przy naliczaniu emerytury i były to nawet okresy kilkuletnie. a tak mają czarno na białym.
Monika11

Odkąd rozlicza się w płatniku, zus ma wgląd elektroniczny. Do 1999 r. dlatego trzeba było robić kapitał początkowy
mml

Post autor: mml »

no właśnie a jak postąpić jak były pracownik (odszedł do innej pracy w maju rok temu) dziś zgłasza żądanie wydania Rp-7. Osoba z gatunku krzykaczy. Nie muszę wydawać prawda?
Monika11

Krzykacz pewnie nie wie, że zmieniły się przepisy. U nas ZUS oddał pracownikowi Rp-7, bo koleżanka z urzędu zapomniała i mu wystawiła. Z przyzwyczajenia....
anka1232

W sumie już to opracowałam, więc chyba dam pracownicy. Dla jasności jeszcze "13" ujmujemy do roku który stanowił podstawę obliczenia?
ODPOWIEDZ