RZiS i Rb-27s

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~mati

RZiS i Rb-27s

Post autor: ~mati »

Czy da się uzgodnić bilans i RZiS ze sprawozdaniem Rb-27s?
chodzi przede wszystkim o należności i przychody.czy mogą tu być jakieś różnice?
~ola

Re: RZiS i Rb-27s

Post autor: ~ola »

a jak chcesz to uzgodnić ?
RZiS robisz z kont zespołu 4 i 7 a rb-27s robisz z konta 130 i 221
~mati

ale mam taki załącznik do RZiS gdzie w jednej kolumnie mam wykazać przychody (7*); w drugiej kolumnie kwota dochodów Rb-27s a kolejna kolumna to różnica. zastanawiam się o co tu może nie grać. może ktoś w Polsce robi takie porównania
~mati

ale mam taki załącznik do RZiS gdzie w jednej kolumnie mam wykazać przychody (7*); w drugiej kolumnie kwota dochodów Rb-27s a kolejna kolumna to różnica. zastanawiam się o co tu może nie grać. może ktoś w Polsce robi takie porównania
~OlaII

Post autor: ~OlaII »

Nie gra o kwotę przekazanych np. odsetek z kapitalizacji za IV kw. przekazane w roku następnym
~ola

a co to za złącznik i skąd on?
~TW

Post autor: ~TW »

...oczywiste jest że będą różnice pomiędzy RZI a rb-tką...
~mati

ktoś u nas wprowadził taki załącznik do bilansu i rzis. i w bilansie to wyszło mi prosto należności=należnościom wykazanym w rb-27s, natomiast w załączniku dot.przychodom gubię się co mam wykazać w kolumnie \"dochody rb-27s\"

~OlaII

Post autor: ~OlaII »

dochody wykonane
~ola

przychody nigdy nie bedą równe dochodom, w rb-27 wykazujesz kwoty z konta 130 - dochody w rzis wykazujesz kwoty z konta z. 7
ODPOWIEDZ