RZiS i Rb-27s
RZiS i Rb-27s
Czy da się uzgodnić bilans i RZiS ze sprawozdaniem Rb-27s?
chodzi przede wszystkim o należności i przychody.czy mogą tu być jakieś różnice?
chodzi przede wszystkim o należności i przychody.czy mogą tu być jakieś różnice?
Re: RZiS i Rb-27s
a jak chcesz to uzgodnić ?
RZiS robisz z kont zespołu 4 i 7 a rb-27s robisz z konta 130 i 221
RZiS robisz z kont zespołu 4 i 7 a rb-27s robisz z konta 130 i 221
ale mam taki załącznik do RZiS gdzie w jednej kolumnie mam wykazać przychody (7*); w drugiej kolumnie kwota dochodów Rb-27s a kolejna kolumna to różnica. zastanawiam się o co tu może nie grać. może ktoś w Polsce robi takie porównania
ale mam taki załącznik do RZiS gdzie w jednej kolumnie mam wykazać przychody (7*); w drugiej kolumnie kwota dochodów Rb-27s a kolejna kolumna to różnica. zastanawiam się o co tu może nie grać. może ktoś w Polsce robi takie porównania
Nie gra o kwotę przekazanych np. odsetek z kapitalizacji za IV kw. przekazane w roku następnym
ktoś u nas wprowadził taki załącznik do bilansu i rzis. i w bilansie to wyszło mi prosto należności=należnościom wykazanym w rb-27s, natomiast w załączniku dot.przychodom gubię się co mam wykazać w kolumnie \"dochody rb-27s\"
przychody nigdy nie bedą równe dochodom, w rb-27 wykazujesz kwoty z konta 130 - dochody w rzis wykazujesz kwoty z konta z. 7
Oprócz RZiS i Rb-27s - Księgowość przeczytaj również:
umowa na posiłki ze szkołą a zamówienia publiczne
asystent rodziny na 2014 r.
wydatki strukturalne
psycholog w OPS
iwcia
Sprawozdanie do ZUS emeryci, renciści
bilans 2013
sprawozdanie roczne z zamówień publicznych
informacja roczna
29 dni w lutym
pieniądze za wydane decyzje prawa do świadczeń zdrowotnych