Samodzielne podpisywanie decyzji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 08 gru 2015, 14:42

Witam,

Czy ktokolwiek z was podpisuje samodzielnie decyzje ?? Upomniałam się o podwyżkę - dostałam a teraz Kierownik zapowiedział, że będzie wnioskował o samodzielne stanowisko dla mnie abym podpisywała decyzje itp.
proszę o inf jak to jest
Krystyna81

Napisano: 08 gru 2015, 14:49

Nie mam, i szczerze od 7 lat słyszę od szefa że ogarnie ten temat i jakoś co roku umiera to samo, i nawet mi to pasuje.
Violla

Napisano: 08 gru 2015, 14:54

jak dla mnie to jest to nie do pomyślenia, żeby pracownik świadczeń rodzinnych przyjmował interesantów , wyliczał dochody , robił decyzje i jeszcze sam je podpisywał - to gdzie tu kontrola nad wydatkami ? A jeżeli ma tak byc to pracownicy socjalani też powinni sami sobie podpisywać decyzje . W takim razie po co jest kierownik w ośrodku.
Gość

Napisano: 08 gru 2015, 14:58

No ja tak mam, robię wszystko sama.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 08 gru 2015, 15:22

JA TEŻ mam upoważnienie do podpisywania decyzji ze św. rodzinnych Fa i z pomocy społecznej jak nie ma kierownika to ktoś musi podpisywać decyzje staram się żeby decyzje ze śr i fa były wydawane wtedy jak jest kierownik natomiast z pomocy społecznej to jak idzie kierownik na urlop to wszystko podpisuje upoważnienie mam od burmistrza w małych osrodka ktoś musi to robić
anad

Napisano: 08 gru 2015, 15:46

Ale tu nie chodzi o zastępstwo - tylko o stałe upoważnienie czyli umycie rąk przez Kierownika. Zastanawiam się czy ta podwyżka była warta tego wszystkiego i czy warto tu nadal pracować !!
Krystyna81

Napisano: 09 gru 2015, 10:16

"jak dla mnie to jest to nie do pomyślenia, żeby pracownik świadczeń rodzinnych przyjmował interesantów , wyliczał dochody , robił decyzje i jeszcze sam je podpisywał - to gdzie tu kontrola nad wydatkami ? A jeżeli ma tak byc to pracownicy socjalani też powinni sami sobie podpisywać decyzje . W takim razie po co jest kierownik w ośrodku."

Ja właśnie też tak mam i może jest jakiś przepis mówiący o tym że to jest niezgodne, ale jak się postawić kierownikowi tym bardziej że o jakimkolwiek dodatku nie ma mowy. Masz to robić i tyle !
marta10

Napisano: 09 gru 2015, 11:20

o ten przepis czy jest to zgodne czy nie to należałoby zapytać jakiegoś prawnika, zawsze od kiedy pamietam było mówione, że pracownik który robi decyzje nie może jej sam podpisywać - a teraz już się zmieniło i może tak ?
Gość

Napisano: 09 gru 2015, 11:27

tak samo jak po odwołaniu i uchyleniu twojej decyzji ty nie możesz jej na nowo rozpatrywać. Ale kto się tym przejmuje?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 11:29

Elmer pisze:tak samo jak po odwołaniu i uchyleniu twojej decyzji ty nie możesz jej na nowo rozpatrywać. Ale kto się tym przejmuje?
a nikt .. kto za mnie to zrobi ? Kierownik ? wójt ? .... :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x