samotna matka - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 kwie 2016, 9:29

Wniosek składa samotna matka wychowująca dziecko. Jakie dokumenty powinna złożyć jeśli chodzi o ojca dziecka? Czy pisze go w skład rodziny? Czy nie bierze go pod uwagę a wtedy pisze oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, że nie wie gdzie ojciec dziecka przebywa.
mala mi
Praktykant
Od: 26 mar 2016, 20:20
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2016, 9:39

panna, rozwiedziona ??? nie pisze ani ojca ani oświadczenia żadnego ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2016, 9:50

Chodzi o pannę. Co jeśli okaże się, że ten ojciec dziecka przebywa za granicą, a ona do końca nie wie gdzie. Czy mam wysłać dokumenty do ROPS-u? I jakie dokumenty będą wtedy potrzebne?
A co jeśli ojciec dziecka przebywa w Polsce, ale z nią nie mieszka. Potrzeba wtedy jakiś oświadczeń (dokumentów)?
mala mi
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2016, 10:30

żeby słać do ropsu musisz mieć informację gdzie przebywa .. po całej europie go będą sprawdzać ???? pisałam żadnych oświadczeń ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2016, 11:21

Dziękuję za informację.
Mam jeszcze jedno pytanie: rodzina 4 osobowa, mąż pracuje w Niemczech, żona z dziećmi mieszka w Polsce, nie pracuje.Jakich dokumentów mam żądać od strony. Wiem, że wszystko należy przesłać do ROPS-u, pytanie tylko co oprócz wniosku?
mala mi
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x