Wniosek składa samotna matka wychowująca dziecko. Jakie dokumenty powinna złożyć jeśli chodzi o ojca dziecka? Czy pisze go w skład rodziny? Czy nie bierze go pod uwagę a wtedy pisze oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, że nie wie gdzie ojciec dziecka przebywa.
panna, rozwiedziona ??? nie pisze ani ojca ani oświadczenia żadnego ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Chodzi o pannę. Co jeśli okaże się, że ten ojciec dziecka przebywa za granicą, a ona do końca nie wie gdzie. Czy mam wysłać dokumenty do ROPS-u? I jakie dokumenty będą wtedy potrzebne?
A co jeśli ojciec dziecka przebywa w Polsce, ale z nią nie mieszka. Potrzeba wtedy jakiś oświadczeń (dokumentów)?
żeby słać do ropsu musisz mieć informację gdzie przebywa .. po całej europie go będą sprawdzać ???? pisałam żadnych oświadczeń ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Dziękuję za informację.
Mam jeszcze jedno pytanie: rodzina 4 osobowa, mąż pracuje w Niemczech, żona z dziećmi mieszka w Polsce, nie pracuje.Jakich dokumentów mam żądać od strony. Wiem, że wszystko należy przesłać do ROPS-u, pytanie tylko co oprócz wniosku?