Witam pisze w takiej sprawie, zaszłam w ciąże z chłopakiem w UK (on nie ma obywatelstwa, ja również) niestety on okazał się byc nagle zupełnie innym człowiekiem... zaczął mnie naprawdę bardzo źle traktować, nie udzielił mi nawet pomocy kiedy było ze mną źle, więc spakowałam się i cudem udało mi się wrócić do polski, jednakże oczywiście zostałam bez ubezpieczenia jak i bez środków do życia, obecnie pomieszkuję u babci która sama ma niewiele. Chłopak olał sprawę, nie przyznaje się do dziecka jak i nie ponosi obecnie żadnej odpowiedzialności, pomimo prób porozumienia się z mojej strony. Jest mi ciężko mam problemy z samą ciążą do tego złapała mnie okropna depresja, ciężko mi jest z dotarciem do lekarza, niedawno wyszłam też ze szpitala i niestety pracować nie mogę chociaż bym chciała już dwa razy byłam na oddziale i teraz trzeci raz leżałam w szpitalu, nie posiadam żadnego źródła dochodu. Jestem już w 4 tym miesiącu i jestem kompletnie załamana, boję się nawet iść sama do ops, wydaje mi się że już psychicznie mnie to wykańcza, ja osobiście z samej ciąży jestem zadowolona ale jednak zostałam całkowicie sama ze wszystkim. Gdybym stamtąd nie uciekła doszło by do tragedii. Nie wiem na jaką pomoc z ops mogę liczyć, jakie wnioski złożyć, wiem że mogłabym od razu iść ale ze względu na zły stan fizyczny wolałabym iść raz i się przygotować, jakie dokumenty i inne informacje bardzo bym prosiła o pomoc w informacji może być tutaj jak i na maila: [email protected] będę wdzięczna, potrzebuje także informacji w sprawie pozwu o alimenty... Pozdrawiam ciepło