samowolne opuszczenie placówki
Re: samowolne opuszczenie placówki
to może od razu ubezwłasnowolnić
nie jestem zwolennikiem włóczenia się dzieciaków po mieście bez celu, ale nie zwalniać- to nie jest wyjście
niedługo się zbuntują i co wtedy?pamiętajcie, że w grupie siła
nie jestem zwolennikiem włóczenia się dzieciaków po mieście bez celu, ale nie zwalniać- to nie jest wyjście
niedługo się zbuntują i co wtedy?pamiętajcie, że w grupie siła
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To zależy od wychowawcy który jest na zmianie. To nie jest tak, że nie ma samodzielnego wyjścia i koniec. Każdy wie, które dziecko może wypisać i które nie narobi głupot. Ja nie wypuszczam dziecka, które wiem, że zaraz wróci mi z policją. Tez jestem zdziwiony ale u nas się nie buntują. Może dlatego, że czas wolny o którym piszesz Marcinie mają zapełniony przez nas...wyjścia, spacery, zabawa na podwórku, basen, kulinarki, itd.
Rozumiem, że chciałyby same wychodzić ale muszą sobie na to zapracować zachowaniem i to też kwestia zaufania.
Rozumiem, że chciałyby same wychodzić ale muszą sobie na to zapracować zachowaniem i to też kwestia zaufania.
właśnie, za dużo swobody nie mogą mieć, ale są wychowawcy, którzy wolą zwolnić na pół dnia, żeby mieć spokojny dyżur.
dzieciaki jak zapracują to mogą same wychodzić
dzieciaki jak zapracują to mogą same wychodzić
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas zwalniane mogą być dzieciaki powyżej 13 roku życia, jak nie sprawiaja problemów, ale prawdę powiedziawszy niewielu z tego korzysta, rzadko kiedy któryś chce gdzieś wyjść, wolą siedzieć w domu
Kasia
nasze \"powsinogi\"od rana do nocy moga spędzic na dworze,nie ważne jaka pogoda,byle nic nie robic,byle sie nie uczyć
Olu,
zaproponujcie im ciekawe spędzanie czasu wolnego to z Wami chętnie posiedzą - może nie od razu, ale przywykną
Pozdr.
zaproponujcie im ciekawe spędzanie czasu wolnego to z Wami chętnie posiedzą - może nie od razu, ale przywykną

Pozdr.
Wojtku, podpowiedź co oprócz oglądania telewizji można z nimi robić, bo na nic nie ma kasy i czasu. U nas tylko spotkania z dyr. na których trwają przesłuchania, co , kto, kiedy źle zrobił i dlaczego ten co to widział nie powiedział? I co z tym zrobić. Czuję się jak śledczy.
nasi chca brac udział tylko w zajęciach poza placówką.oczywiście na nie i tak nie chodzą!
Oprócz samowolne opuszczenie placówki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
donosy
koniec KN
centra administracyjne
złośliwa czy też nie?
pracownik socjalny w placówce
Kontrola Zarządcza
telefony
Usamodzielnianie pełnoletnich wychowanków
a cobedzie
OBSŁUGA
zespoły
14 jako odrębne placówki