śds lokalny a porozumienie z inną gminą - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 sty 2013, 16:10

nasza gmina nie prowadzi śds... śds prowadzony jest przez ops w innej ościennej gminie... o ile dobrze wiem jest on o charakterze lokalnym (nie wiem czy powiatowy ale raczej nie bo w strukturach ops tamtego miasta)... gdyby ktoś z naszych mieszkańców zechciał uczeszczac do śds nalezałoby zawrzec porozumienie... i tak czy powinna byc uchwała rady miejskiej na wyrazenie zgody na zawarcie porozumienia?... jak z odplatnością... tzn. ta po stronie uczestnika jest jasna ale śds oprócz dotacji od wojewody wymaga 30% wkładu od gminy kierującej... czy spotkaliście się z takim pomysłem?
~aj

Napisano: 23 sty 2013, 21:17

nigdy, podaj na jakiej podstawie wymagają 30 %
~Ania II

Napisano: 24 sty 2013, 9:54

no własnie na ta chwile tez nie znajduje ku temu podstawy a śds póki co rowniez takowej nie podał... taka informacje uzyskalam w rozmowie telefonicznej od pracownika socjalnego, ze szefowa tak ustaliła... próbuję się dowiedzieć coś wiecej ale po tamtej stronie napotykam na opór
~aj

Napisano: 17 cze 2013, 14:24

U nas jest tak, że gmina, której uczestnik do nas chodzi ponosi odpłatność obliczaną na podstawie wzoru, który myślę jest sprawiedliwy, a nie tak z księżyca, a mianowice
dotacja gminna na dany rok : liczba miejsc : 12 m-cy - wydatki inwestycyjne - wydatki transportowe (bo obcych nie wozimy). Nie bierzemy tutaj dotacji od wojewody tylko dotację gminną.
~Gośka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x