sk. zdrowotna prosze pomozcie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 31 lip 2014, 8:52

emilii pisze:jak nie ma wzoru to jak niby ludzie maja wypelniac te oswiadczenia, to jest jakies chore :-/
nie chore .. jak nie wiedzą co wpisać mogą wziąć zaśw. z zusu lub od pracodawcy :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2014, 8:56

no tak ale jak by im to ktos wytlumaczyl to chyba bylo by latwiej bo w dalszym ciagu nie wiem skad ci ludzie maja wpisc dane do oswiadczenia. Wychodzi na to, ze wogole ich powinno nie byc skoro nie wiadomo o tam wpisac. Ustawodawca dal mizliwosc zlozenia oswiadczenia tylko po co jak ludzia nikt nie potrafi wytlumaczyc co tam wpisac
emilii

Napisano: 31 lip 2014, 9:05

Ale oświadczenia nie są obligatoryjne przecież. Jak ktoś nie umie policzyć to sobie może wziąć zaświadczenie z US. I ja ludziom zawsze mówią, że mogą oświadczyć jeśli mają skąd wziąć potrzebne dane, jak nie mają kopii pitu etc. to nie będę się bawił w księgową i im tego wyliczał.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2014, 9:19

wiem, ze nie sa obligatoryjne tylko po co wogole sa skoro nikt nie potrafi powiedziec jak je wypelnic
emilii

Napisano: 31 lip 2014, 9:22

Jak to nikt, każdy potrafi. Należy wpisać odpowiednie wartości w odpowiednie miejsca. Jaka w tym filozofia?
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2014, 9:29

jak to dla cb tak banalnie proste to dlaczego nie odpowiesz na moje pytanie jak wyliczyc sklade zdrowtna w pelnej wysokosci do oswiadczenia
emilii

Napisano: 31 lip 2014, 9:35

stawiasz piwo Emilia, ino dobre!
składka zdrowotna z PITx9=Y
y/7,75= składka zdrowotna do oświadczenia.
Różnice są groszowe wynikające z zaokrągleń. Nikt z tego strzelać nie będzie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2014, 9:41

emilii pisze:dlaczego nie odpowiesz na moje pytanie jak wyliczyc sklade zdrowtna w pelnej wysokosci do oswiadczenia
Bo sposób wyliczeń i źródło danych dla petenta mnie kompletnie nie interesują, jeśli składa oświadczenie to wie jak je wypełnić. Nie będę się nad tym zastanawiał bo mam to gdzieś. Jakby mi ktoś z klientów zadał takie pytania - jak to wyliczyć, to bym powiedział - "weźmij zaświadczenie z US", na razie nikt nie zadał, a większość oświadcza - znaczy kumatych mam klientów.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2014, 9:50

Elmer dziekuje Ci bardzo :-* tyle mojego pisania a tu prosze jak ktos jest kompetentny w swoim zawodzie to potrafi pomoc. Co do browarka to tylko Bosman bo ja z zachodniopomorskiego ;-)
emilii

Napisano: 31 lip 2014, 9:57

ewalu pisze:
emilii pisze:czy dobrze wyliczam: np. moj przychod to 8 500, składka społ. 1000 wyliczenie 8500-1000=7500x9%=675
dobrze ale działa to tylko przy umowie o pracę .. jak ktoś ma działalność na zasadach ogólnych to już nie
ja tez chce piwo bo powyższy sposób wyliczenia też może być :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x