nie chore .. jak nie wiedzą co wpisać mogą wziąć zaśw. z zusu lub od pracodawcyemilii pisze:jak nie ma wzoru to jak niby ludzie maja wypelniac te oswiadczenia, to jest jakies chore :-/

nie chore .. jak nie wiedzą co wpisać mogą wziąć zaśw. z zusu lub od pracodawcyemilii pisze:jak nie ma wzoru to jak niby ludzie maja wypelniac te oswiadczenia, to jest jakies chore :-/
Bo sposób wyliczeń i źródło danych dla petenta mnie kompletnie nie interesują, jeśli składa oświadczenie to wie jak je wypełnić. Nie będę się nad tym zastanawiał bo mam to gdzieś. Jakby mi ktoś z klientów zadał takie pytania - jak to wyliczyć, to bym powiedział - "weźmij zaświadczenie z US", na razie nikt nie zadał, a większość oświadcza - znaczy kumatych mam klientów.emilii pisze:dlaczego nie odpowiesz na moje pytanie jak wyliczyc sklade zdrowtna w pelnej wysokosci do oswiadczenia
ja tez chce piwo bo powyższy sposób wyliczenia też może byćewalu pisze:dobrze ale działa to tylko przy umowie o pracę .. jak ktoś ma działalność na zasadach ogólnych to już nieemilii pisze:czy dobrze wyliczam: np. moj przychod to 8 500, składka społ. 1000 wyliczenie 8500-1000=7500x9%=675