skąd wziać odpis aktu zgonu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 06 gru 2013, 12:43

Nik tu nie jest najarany ,ale pisze skąd wziąc odpis aktu zgonu z sufitu się urwała i nie wie ,ze są takie instytucja jak USC gdzie wydają takie dokumenty a wie chociaż gdzie płaci swoje ubezpieczenie i żeby ten akt zgonu przedłożyć
~kk

Napisano: 06 gru 2013, 13:23

ona wie skąd wziąść tylko ma wewnętrzne obawy delikatnego człowieka, że ktoś może o niej źle pomyśleć
~irek

Napisano: 06 gru 2013, 13:29

Jak dokuczała teściowi to może mieć obawy
~Basia

Napisano: 06 gru 2013, 13:35

mi jako synowej aktu zgonu teścia nie chcieli wydać ale otrzymała go bez problemów moja córka.
~sipera

Napisano: 06 gru 2013, 13:41

A mnie teścia i tesciowej wydali bez problemu do sprawy spadkowej
~ola

Napisano: 06 gru 2013, 19:37

do otrzymania świadczenia po zmarłym teściu potrzebny jest jeszcze aktualny akt małżeństwa
~erka

Napisano: 06 gru 2013, 20:12

Skąd u niektórych tyle szacunku do siebie a podłości w stosunku dla innych.
Czyżby specjalne wykształcenie?
~??

Napisano: 06 gru 2013, 22:31

Basia, a skąd wiesz, że to ja dokuczałam teściowi a nie odwrotnie?
Dlatego nie wiem jeszcze czy pójdę i poproszę o ten akt, bo moja duma jest niestety silniejsza niż rozsądek, który podpowiada, że to z mojej pensji za moją pracę z której utrzymuję całą rodzinę, równiez nigdy nie pracującego meża, wiecznie zazdrosnego o wszystko- że to z mojej pensji były odprowadzane składki. I nie ja ustalałam warunki ubezpieczenia.
~sylwia

Napisano: 06 gru 2013, 23:09

Jesteś nadal - mężatką.
Idź po ten akt, jak będą pytać powiedz prawdę - potrzebny by skorzystać z ubezpieczenia.
~et

Napisano: 06 gru 2013, 23:20

~sylwia
Rozumiem Twoje skrupuły. Znam ten stan, bardzo niejednoznaczny. Wiesz, co najlepiej zrobić? Wziąć pieniądze z ubezpieczenia (na taką okoliczność odkłada się co miesiąc składki), ale część z nich przeznaczyć na zamknięcie sprawy z teściem. Możesz kupić specjalny znicz albo kwiaty, zamówić modlitwę, co chcesz. Z intencją wybaczenia z jednej i drugiej strony, poświęcić swój czas i uwagę. I podziękować za wszystko, czego doświadczyłaś.
Zrób tak, nie miej wątpliwości, czy brać te pieniądze. Nic się nie obawiaj. Życzę powodzenia :)
~wiem

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x