skierowanie do schroniska - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 31 mar 2015, 8:26

chcemy wydac osobie skierowanie do schroniska..., osoba pobiera zasilek staly, jest osobom bezdomna do tej pory mieszkala u rolników..moje pytanie jak jest z odplatnoscia czy z zasilku stalego osoba ta ponosi odplatnosc 70% co dalej z wyplata zasilku stalego? czy my placimy dalej ? prosze o pomoc w tej sprawie
dominikana

Napisano: 31 mar 2015, 12:03

Art. 97. 1. Opłatę za pobyt w ośrodkach wsparcia i mieszkaniach chronionych ustala podmiot kierujący w uzgodnieniu z osobą kierowaną, uwzględniając przyznany zakres usług. Osoby nie ponoszą opłat, jeżeli dochód osoby samotnie gospodarującej lub dochód na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty kryterium dochodowego.

Taką odpowiedź otrzymałem z Samorządowego Kolegium Odwoławczego, gdy jeden z bezdomnych odwołał się od naszej decyzji zobowiązującej go do odpłatności 70% z zasiłku stałego.
Zasiłek stały płaci gmina gdzie bezdomny był ostatnio zameldowany.
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2015, 8:21

dziekuje za odpowiedz
a jeszcze mam takie pytanie..na koszty za pobyt w schronisku jest stawka dzienna za pobyt czyli nocleg i wyzywienie plus pakiet sanitarno chemiczny...czy wtedy zwalniamy go tylko z odplatnosci za pobyt a z zasilku stalego placi pakiet hig sanitarny czy całośc ponosi OPS bo Pana dochodem jest tylko zasilek stały?
dominikana

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x