skierowanie na odwyk - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 kwie 2014, 10:02

Mam pytanie, czy jest potrzebne skierowanie lekaskie lub inne poto aby przebywać na leczeniu w szpitalu na oddziałe odwykowym ? dodam, ze to oddział odwykowy a nie szpital psychiatryczny...
Monika<<

Napisano: 23 kwie 2014, 12:31

nie potrzebne
klio

Napisano: 04 lis 2022, 12:19

Warto się zastanowić nad prywatną kliniką odwykową. Na podstawie moich doświadczeń, mogę stwierdzić, że pobyt w takim miejscu przynosi dużo lepsze efekty. W Krakowie mogę polecić ten https://nowy-dzien.pl/
sanaria
Praktykant
Od: 03 lis 2022, 13:21
Zajmuję się: sprzedaż

Napisano: 21 lis 2022, 23:17

Monika<< pisze:
23 kwie 2014, 10:02
audytpsychologiczny.pl
Mam pytanie, czy jest potrzebne skierowanie lekaskie lub inne poto aby przebywać na leczeniu w szpitalu na oddziałe odwykowym ? dodam, ze to oddział odwykowy a nie szpital psychiatryczny...
Nie jest potrzebne ale z tego co wiem pacjent musi wyrazić zgodę, a z tym bywa trudno.
JoannaSKPD
Praktykant
Od: 21 lis 2022, 23:10
Zajmuję się: Zajmuję się szeroko pojętym ŚW

Napisano: 13 lip 2023, 23:16

Czasami warto zastanowić się nad prywatnymi praktykami na https://neuroza.pl/leczenie-alkoholizmu/ bo mogą przynieść znacznie lepsze rezultaty, niż pobyt w państwowych placówkach.
tube
Praktykant
Od: 13 lip 2023, 23:12
Zajmuję się: psychologia

Napisano: 16 sie 2023, 11:23

Witam.
Zasadnicze pytanie brzmi, czy mówimy o osobie, która szuka pomocy i jest zdecydowana na podjęcie terapii, czy też mowa o zastosowaniu obowiązku poddania się leczeniu na podstawie postanowienia sądu.
Wg mnie w tym pierwszym przypadku skierowanie będzie niezbędne. Wielokrotnie ten temat przechodziliśmy i w kontakcie z różnymi ośrodkami skierowanie było podstawą.
W przypadku sądowego zobowiązania do podjęcia leczenia na wniosek Komisji, podstawą jest owo postanowienie, które jest ważne przez okres 2 lat. Tu temat ewentualnej skuteczności działania i realizacji obowiązku w przypadku braku motywacji jest oczywiście do dyskusji.
Poza tym daleki byłbym od oceny czy też porównywania i stopniowania: "państwowy" gorszy, "prywatny" lepszy. Osobiście absolutnie się z tym nie zgadzam.
Pozdrawiam
tutek13
Praktykant
Od: 01 gru 2022, 9:47
Zajmuję się: Sprawy Społeczne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x