Witam
Pani składa teraz wniosek, mieszka z dzieckiem jej partner ma zakaz zbliżania, sytuacja przemocowa. Dochody za luty, marzec i kwiecień i wtedy mieszkał z nią partner a teraz nie ma go w składzie rodziny. Czy biorę jego dochody za te 3 miesiące bo ona teraz nie ma żadnego dochodu, nie ma alimentów powiedziała mi, że płaciła za mieszkanie bo pożyczyła pieniądze od znajomych, tak to nie ma żadnego dochodu....co w takiej sytuacji? Dochód zero? Pożyczki nie wliczamy do dochodu. Skoro w składzie rodziny dwie osoby to jak mam wziąć dochody partnera z 3 miesiące skoro już nie mieszka?? Z drugiej strony mieszkali wtedy razem i mieszkanie nie jest zadłużone....proszę o pilną pomoc
SKŁAD RODZINY I DOCHODY ZA 3 MCE
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: SKŁAD RODZINY I DOCHODY ZA 3 MCE
Raczej stosujemy zasadę, że nie bierzemy pod uwagę dochodów osoby, której brak w składzie rodziny. Jeśli pani Ci tę całą sytuację przedstawi wyczerpująco na oświadczeniu, myślę, że nie będzie z tym wnioskiem problemu. Bo nie wyczarujemy dochodu, skoro go nie było. O pożyczkach też może na oświadczeniu wspomnieć. A rodzinnego pani nie bierze?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
nie ma rodzinnego... a tego Pana dochody za II, III i IV biorę? Razem w tych miesiącach gospodarowali i utrzymywali mieszkanie z jego pieniędzy bo ona nie pracowała to nie miała swoich środków...bo alimenty dopiero będzie składać i przyszła do MOPS po zasiłki bo nie ma środków na życie teraz żadnych...
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przecież Ci napisałam.
Oprócz SKŁAD RODZINY I DOCHODY ZA 3 MCE - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Ściąga DM
dodatki mieszkaniowe z moca wsteczną
stawka gminna
decyzja odmowna wydatki na mieszkanie nie przekraczaja kwoty
decyzja odmowna wydatki na mieszkanie nie przekraczaja kwoty
rozbieżne dane we wniosku i zaświadczeniu
Brak oznak zamieszkania
Jaki zapis w uchwale, deklaracja z odpowiedzialnością karną czy bez
szkolenie z Bajorem-wat\rto?
opłata mocowa na fakturze- czy odliczać?
Zerowy dochód? Małżeństwo?
Wyliczenie kwh
Dochód z działanosci gospodarczej od 1 lipca 2021r.
Dodatek - dom własnościowy, co liczyć
zmiana danych w trakcie trwania dodatku mieszk.
Brak zarządcy?