SKŁAD RODZINY POMOCY

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
danka89

SKŁAD RODZINY POMOCY

Post autor: danka89 »

Pan złożył wniosek o okresówkę, który zamieszkuje wspólnie z córka jej parterem i dziećmi, jego żona jest za granicą nie mają wyroku o rozwód. Pan twierdzi ze prowadzi jednoosobowe gospodarstwo domowe. Oczywiście Pan nie ma żadnego zródła dochodu. jak policzyć skład rodziny? uwzględniając córke i jej rodzine ??? a co z żoną, która przebywa za granicą ? Czy mogę dać odmowę na zasiłek okresowy gdyż nie istnieją szczególne okoliczności dla których powinna być udzielona pomoc? Czy robicie zasiłek okresowy podzielny tzn gdy ktoś złożył wniosek 20.03.2017 i z tym dniem sie zarejestrował to czy okresówke dzielimy i przyznajemy od tego dnia? Proszę o pomoc
juki

Re: SKŁAD RODZINY POMOCY

Post autor: juki »

Dajesz okresówkę Panu bo twierdzi że prowadzi własne gospodarstwo domowe (oświadczenie, jeżeli przyznajesz z tytułu bezrobocia to od dnia zarejestrowania się Urzędzie Pracy jako osoba bezrobotna.
Julia32
Referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Julia32 »

Dajesz panu bo twierdzi... ???? A gdzie ocena pracownika socjalnego? Skoro prowadzi oddzielne gospodarstwo to z czego się utrzymuje?
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Wredniocha
Referent
Zajmuję się: Innymi
Kontakt:

Post autor: Wredniocha »

mam pytanie od kiedy to osoba bez dochodu może prowadzić osobne gospodarstwo domowe??? bardzo ciekawe.
danka 89

Post autor: danka 89 »

Córka ma przynane tylko obiady dla dzieci jednakże do składu rodziny nie jest liczony ten Pan(ojciec). Czy mogę mu dać odmowę na okresówkę gdyż ma gdzie mieszkać i ma opłacone rachunki przez żonę??? Czy jeżeli jest zarejestrowany i napisał na okresówke kóra jest obligatoryjna to mu się należy mimo tego ze jest w małżeństwie a zona przebywa za granicą?
ODPOWIEDZ