500+

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
beata karen

500+

Post autor: beata karen »

witam.jestem po urlopie wychowawczym i nie chce sie rejestrowac jako osoba bezrobotna ,nie moge podjac pracy ze wzgledu na opieke nad malym dzieckiem.panie UP powiedzialy mi ze to nie koliduje z pobieraniem nadal swiadczenia 500 +.defakto zas pracownice osrodka pomocy spolecznej stwierdzily cytuje " ze mi zabiora swiadczenie".kto ma racje ,co mam w tej sytuacji zrobic,jakie pisma wystosowac ?
Ola73

Re: 500+

Post autor: Ola73 »

Chyba Panie z ops wiedza lepiej realuzuja ustawie 500 i byly na szkoleniach a Panie z UP nie musza znac tej ustawy bo jej nie realuzuja.
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Jesteś na urlopie wychowawczym więc domniemam że jesteś w stosunku pracy (nie rozwiązano z Tobą umowy)? Jeśli masz pracę i jesteś na urlopie to nie ma jak przecież zapisać się do UP :lol:
Diana9

Post autor: Diana9 »

Nikt Ci nic nie zabierze. I tak i tak, następuje u Ciebie utrata dochodu.
Gość

Post autor: Gość »

[quote="voodoo"][/quote]
Ta Pani jest po urlopie wychowawczym. Po. :)
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

A widzisz, doczytałem. O tej porze wzrok nie ten :) . W tym przypadku nie mogą zabrać świadczenia- powiedz na jakiej podstawie chcą decyzję o zarejestrowaniu osoby jako bezrobotnej.
Gość

Post autor: Gość »

no i okazalo sie ,to tylko strasenie bylo pani miala zly humor po prostu.i ta sama pani apewnila mnie ze nic nie zabiara 500+jest od panstwa bez wzgledu na to czy jestem zajerestrowana w UP czy nie.
ODPOWIEDZ