składam wn. do zus a tu błąd...
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: składam wn. do zus a tu błąd...
Blisko 300 tys. wniosków o świadczenie 300+ wpłynęło do ZUS w ciągu doby od uruchomienia możliwości składania dokumentów. Ponad 62,5 tys. za pośrednictwem platformy PUE ZUS. – Zainteresowanie programem Dobry Start jest bardzo duże. Przyjmowanie i obsługa wniosków działają bez zastrzeżeń – przekonuje prof. Gertruda Uścińska, prezes ZUS.
– Zainteresowanie programem Dobry Start jest bardzo duże. W ciągu pierwszej doby od uruchomienia specjalnej infolinii nasi konsultanci odebrali pond 3 tys. telefonów. Przyjmujemy i obsługujemy wnioski bez żadnych zakłóceń – mówi prof. Gertruda Uścińska, prezes Zakładu.
– Zainteresowanie programem Dobry Start jest bardzo duże. W ciągu pierwszej doby od uruchomienia specjalnej infolinii nasi konsultanci odebrali pond 3 tys. telefonów. Przyjmujemy i obsługujemy wnioski bez żadnych zakłóceń – mówi prof. Gertruda Uścińska, prezes Zakładu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
To już pewnie wszystkie rozpatrzyli w takim tempie.marzenasaw pisze: 07 lip 2021, 12:36 Blisko 300 tys. wniosków o świadczenie 300+ wpłynęło do ZUS w ciągu doby od uruchomienia możliwości składania dokumentów. Ponad 62,5 tys. za pośrednictwem platformy PUE ZUS. – Zainteresowanie programem Dobry Start jest bardzo duże. Przyjmowanie i obsługa wniosków działają bez zastrzeżeń – przekonuje prof. Gertruda Uścińska, prezes ZUS.

- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
No nie za bardzo. Mój jest z 1 lipca i jeszcze nie "tknięty"...
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Trzeba dzwonić i pytać.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Niczym
- Kontakt:
Nutka ja tak miałam. Też się z tym męczyłam. Wystarczyło że pobrałam nową przeglądarkę internetową Opera i tam weszłam na stronę ZUS i już było ok. W przeglądarce Chrome nie miałam możliwości wpisania adresu szkoły i dlatego wyskakiwał mi ten błąd. Daj znać czy pomogło
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Czyli co, ZUS sobie dalej nie poradził z obsługą Google Chrome? XDDDD Boże, ta instytucja to jest równa Poczcie Polskiej w innowacyjnościjagoda10125 pisze: 09 lip 2021, 18:31 Nutka ja tak miałam. Też się z tym męczyłam. Wystarczyło że pobrałam nową przeglądarkę internetową Opera i tam weszłam na stronę ZUS i już było ok. W przeglądarce Chrome nie miałam możliwości wpisania adresu szkoły i dlatego wyskakiwał mi ten błąd. Daj znać czy pomogło

-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
Jeszcze nic nie jest rozpatrzone. Dopiero będą się uczyć robienia. Już wiedzą , że będzie problem z cudzoziemcami
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Ale jaki problem? Przecież to wystarczy klikać i z automatu dawać.walczak pisze: 12 lip 2021, 18:03 Jeszcze nic nie jest rozpatrzone. Dopiero będą się uczyć robienia. Już wiedzą , że będzie problem z cudzoziemcami

- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Oczywiście, że będzie problem z cudzoziemcami - większość z nich nie ma nadanego numeru pesel. Żaden z moich cudzoziemców (a mam ich w systemie sporo) nie złożył wniosku o 300+, bo to jest w ich przypadku z różnych powodów niemożliwe. Specjalnie złożyłam wniosek 1 lipca, żeby przyjrzeć się tej automatycznej pracy. Coś nie poszło, prawda? Zbliża się druga połowa lipca, teraz dopiero dostaną przyspieszenia, jak ludzie zaczną dzwonić z pytaniem "kiedy wypłata?". Poza tym, jeśli nawet wnioski z 1 lipca są nie rozpatrzone, to marnie widzę "wyrobienie się" w ustawowym terminie. I piszę to... z autopsji.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
W ZUS to nie ma terminów.MartaW pisze: 13 lip 2021, 8:12 Oczywiście, że będzie problem z cudzoziemcami - większość z nich nie ma nadanego numeru pesel. Żaden z moich cudzoziemców (a mam ich w systemie sporo) nie złożył wniosku o 300+, bo to jest w ich przypadku z różnych powodów niemożliwe. Specjalnie złożyłam wniosek 1 lipca, żeby przyjrzeć się tej automatycznej pracy. Coś nie poszło, prawda? Zbliża się druga połowa lipca, teraz dopiero dostaną przyspieszenia, jak ludzie zaczną dzwonić z pytaniem "kiedy wypłata?". Poza tym, jeśli nawet wnioski z 1 lipca są nie rozpatrzone, to marnie widzę "wyrobienie się" w ustawowym terminie. I piszę to... z autopsji.

Oprócz składam wn. do zus a tu błąd... - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
licencja 2022
Drugi rodzic po rozwodzie za granicą- brak informacji gdzie?
niewypłacone 300 + w 2020 r.
Świadczenie 300 złotych.
Nienależnie pobrane 300
szybki zus już wypłacił 300 + lubelskie
Brakuje kasy na obsługę 500+. W ZUS bunt, w gminach żałoba, tysiące Polaków chcą wyjść na ulicę
Co z tym zrobić?
OSZCZĘDNOŚCI 300 PLUS
i jaki to był sens zabierać ....
czy dobry start się należy ?
jak potrącić nienależny dobry start ze świadczenia wych.
czy może ktoś udostępnić wzór decyzji z żądaniem zwrotu nienależnie pobranego świadczenia Dobry start?
nienależnie pobrane
Sprawozdanie doby start za 2021
licencja a usługa e-mail?