składka społeczna w decyzji
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, DM, DE, w zastępstwie 500+
- Kontakt:
składka społeczna w decyzji
mam proste pytanie-jaki macie zapis dotyczący przyznanej składki społecznej od ŚP-piszecie konkretną kwotę składki, czy podajecie 27,52% podstawy, a może "zgodnie z obowiązującymi przepisami"?
Re: składka społeczna w decyzji
Tak mi się drukuje w decyzji - "Od w/w świadczeń zostaną opłacone składki społeczne i zdrowotne"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Mi się w decyzji drukuje tak:
"Za osobę pobierającą świadczenie pielęgnacyjne, specjalny zasiłek opiekuńczy albo zasiłek dla opiekuna wójt, burmistrz lub prezydent miasta opłaca składkę na ubezpieczenia emerytalne i rentowe od podstawy odpowiadającej wysokości odpowiednio: świadczenia pielęgnacyjnego albo specjalnego specjalnego zasiłku opiekuńczego przysługujących na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych, przez okres niezbędny do uzyskania 25-letniego okresu ubezpieczenia (składkowego i nieskładkowego), z zastrzeżeniem art. 87 ust. 1b ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 887)."
"Za osobę pobierającą świadczenie pielęgnacyjne, specjalny zasiłek opiekuńczy albo zasiłek dla opiekuna wójt, burmistrz lub prezydent miasta opłaca składkę na ubezpieczenia emerytalne i rentowe od podstawy odpowiadającej wysokości odpowiednio: świadczenia pielęgnacyjnego albo specjalnego specjalnego zasiłku opiekuńczego przysługujących na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych, przez okres niezbędny do uzyskania 25-letniego okresu ubezpieczenia (składkowego i nieskładkowego), z zastrzeżeniem art. 87 ust. 1b ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 887)."
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie piszę w decyzji o składkach .. to nie jest świadczenie rodzinne, dodatkowo my nie mamy upoważnienia do składek bo tego nie przewiduje ustawa ... składki podpisuje tylko wójt/burmistrz ... ja piszę oddzielne pismo ( podpisane przez wójta )
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dokładnie - nie mamy upoważnienia do składek ( mimo, ze i tak ksiegowa je od nas dostaje do opłacenia:-) My piszemy ogólnie w pouczeniu formułkę,że opłaca się składki społeczne i/lub zdrowotne od przyznanego świadczenia( nie piszemy o okresie, nie piszemy o kwotach, nie piszemy o procentach;p)ewalu pisze:nie piszę w decyzji o składkach .. to nie jest świadczenie rodzinne, dodatkowo my nie mamy upoważnienia do składek bo tego nie przewiduje ustawa ... składki podpisuje tylko wójt/burmistrz ... ja piszę oddzielne pismo ( podpisane przez wójta )
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
ja o składkach pisze osobną informacje:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
mam pytanie czy jak osoba składa na śp ma w krusie 25 lat w zusie nic czy ja opłacam skł emer.rent do ZUS ma lat 53
bo ja rozumiem to tak ze za każdym swiadczeniem idzie składka
bo ja rozumiem to tak ze za każdym swiadczeniem idzie składka
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak, opłacasz składkę do zusu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
Oprócz składka społeczna w decyzji - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Składka
Euforia Pani minister jest zdumiewająca
działy specjalne produkcji rolnej i składka zdrowotna
czy będą nienależnie pobrane?
śp od 2013 r, rolnik
Czy przy umowie zlecenie odliczane sa koszty uzyskania przyc
znowu renta :-(
działalnoś c w Krus
przeprowadzka
ewalu prosze o pomoc...
zgon osoby wymagającej opieki SzO