sko - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 sty 2014, 18:10

ja: przeanalizowałam dokumenty bo sprawy nie prowadziłam osobiście więc nie do końca ją znałam. Miałeś racje że decyzja nie została wydana do końca okresu zasiłkowego bo koleżanka wydała ją 4 listopada 2013r.
Myślę że sko dlatego umorzyło postępowanie odnośnie naszej decyzji zmieniającej.
Mam pytanie co teraz :
1 decyzja jest nie wypłacona od II do X 2013 r.w związku z dochodem uzyskanym i toczącym się postępowaniem w sko.
2 mam ją teraz wypłacić ?
Strona zapewne się nie odwoła bo ja uważam że to rozstrzygnięcie jest dla niej korzystne.
Jeśli nie wypłacę czy to aby zgodne z prawem.
Proszę o wypowiedzi może ktoś miał podobną sprawę.
~AGATA

Napisano: 13 sty 2014, 10:12

\"...mówią że mogę zastosować instytucje zwrotu nienależnie pobranych świadczeń...\"
więc nie wypłacaj tylko wydaj decyzję o św. nienależnie pobranych - jeżeli jeszcze któryś miesiąc mają do zwrotu
~Ilona

Napisano: 13 sty 2014, 10:32

chodzi im o to że nie można uchylić prawa do swiadczenia rodzinnego za przeszły okres tylko należy wydać decyzje o zwrocie
~anka

Napisano: 13 sty 2014, 15:55

ok rozumiem tylko cały czas chodzi czy wypłacić w tej chwili a potem zrobić nienależnie pobrane. Ma to jakiś sens.
Mój radca powiedział że nie musze nic robić , ale jakoś intuicja mi podpowiada ,że jest coś nie tak .
Jakie konsekwencje mogę mieć teraz jeśli nie wypłacę , poprosiłam o opinię na piśmie. Nie chciałabym chodzić po sądach.
~AGATA

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x