skomplikowany urlop niepełnosprawnego

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
martuszka25
Praktykant
Zajmuję się: "niesegregowane"
Kontakt:

skomplikowany urlop niepełnosprawnego

Post autor: martuszka25 »

Witajcie, proszę o pomoc w rozwikłaniu urlopowej zagadki.
Pracuje u nas niepełnosprawny w stopniu znacznym pracownik socjalny. W 2017r w lipcu nabył prawo (po przepracowaniu roku od daty orzeczenia) do dodatkowych 10 dni urlopu z tyt niepełnosprawności.
Wcześniej na swój wniosek wykorzystał podzielony urlop dodatkowy pracownika socjalnego : 5 dni w 2016r i 5 dni w 2017r.
I teraz mój dylemat: jaki wymiar urlopu z niepełnosprawności przysługuje pracownikowi skoro urlopy dodatkowe nie powinny być dłuższe niż 10 dni. Wszędzie znalazłam interpretacje że pracownicy biorą te urlopy naprzemiennie. Nigdzie nie znalazłam sytuacji z ewentualnym podziałem urlopu.
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: skomplikowany urlop niepełnosprawnego

Post autor: Agniecha2 »

Uważam że tu nie ma raczej znaczenia że wykorzystał go w częściach. Urlop 10 dni dla pracownika PRZYSŁUGIWAŁ mu w 2016, a urlop 10 dni z tyt.niepełnosprawności PRZYSLUGUJE mu w 2017r. a zasady jego wykorzystania są jak przy normalnym urlopie wypoczynkowym, czyli za rok przysługujący do końca września roku następnego :D
ODPOWIEDZ