Słabo mi sie robi...... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 27 mar 2014, 21:46

ŚP, SZO, ZDO..... milion dodatków, świadczeń, funduszy alimentacyjnych, zasiłków, dwustówek.... Piętnaście ustaw, rozporządzenia, uchwały, kilka programów komputerowych do obsługi tego dziadostwa, quickstaty, sFundusze, cas-y. Nadpłaty, wyrównania, zawieszenia, nienależnie pobrane, odsetki, upomnienia, składki do ZUS, decyzje zwrotowe, przyznające, odmowne, o uznaniu dłużnika, koordynacje sprzed 2 lat, nowe wzory wniosków, miliony oświadczeń, niedomykające się szafy i teczki, wnioski o zabranie prawa jazdy, tytuły wykonawcze, wywiady alimentacyjne, nieznane adresy dluzników, wnioski o sciganie do prokuratury, wywiady alimentacyjne, samotne-niesamotne, pisma od niezadowolonych klientów, niezadowolonych dłuzników. Kwoty dajemy za małe, za to wypisywania ludzie maja za dużo, dokumentów, zaświadczeń chcemy za dużo. Niepełnosprawność taka, sraka i owaka, powstała od -do. I kiedy powstała. Kolejne awantury, - z klientem (bo za malo dostał), z dluznikiem (bo za dużo ma zwrócić), z Zusem (bo po co nam właściwie okresy ubezpieczenia) z komornikiem, z burmistrzem, Ci sami ludzie od lat - jedynie z nowymi samochodami. Kolejne 0,00 na zaświadczeniach o dochodach, kolejne dzieci.......... itepe itede.....

Ktoś by coś dodał?
Czy tylko ja mam już dosyć tego wszystkiego? Rzy....ć mi się tym wszystkim chce!!!!!!
~AnnM

Napisano: 27 mar 2014, 21:52

Chyba nic już dodać i nic ująć, masz całkowitą rację, niedobrze się robi po prostu
~Aga

Napisano: 27 mar 2014, 21:58

zmien pracę .
~..

Napisano: 27 mar 2014, 21:59

prawda prawda....
~milka

Napisano: 27 mar 2014, 22:33

co znaczy zmień pracę! AnnM zupełnie popieram ! konkluzję również niech zmienią pracę ci z ministerstwa o kurde ustawy napisać nie umieją ! i zdecydować nie potrafią , obronić stanowiska nawet im się nie chce...a my jak marionetki .... ja lubię swoją pracę! nie chcę jej zmieniać nich zmienią ją ci co decydować nie umieją ....raz ŚP dla wszystkich , raz tylko dla dzieci oddzielne dla dorosłych, kolejny raz dwa dla dorosłych, jedno z dochodem jedno bez jak klient woli....co to ma być!!!!!???? czy tam w Warszawie siedzą lidzie co myśleć nie potrafią, nieprzewidywalni???? niech idą w teren! nabędą doświadczenia. czy to nie paranoja żeby rodzice składali premierowi propozycję pomocy napisania DOBREJ ustawy? co robią ludzie w ministerstwie ...ile to jeszcze potrwa?!
~ed

Napisano: 27 mar 2014, 22:58

Na urlop jedź, piwo wypij, szluga zajaraj i takie tam ;)
~Iks

Napisano: 27 mar 2014, 23:29

jeszcze comiesięczne zapotrzebowania, zusy, sprawozdania, odwołania...
~sipera

Napisano: 27 mar 2014, 23:43

piwo moze nie wystarczyć :)
~martak

Napisano: 27 mar 2014, 23:55

to maruchaina ;)
~Iks

Napisano: 28 mar 2014, 0:18

to już lepiej :) trzeba co jakis czas reset sobie zrobic :)
~martak

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x