Śp a nowa ustawa, zerknijcie proszę.
Re: Śp a nowa ustawa, zerknijcie proszę.
Gość przeczytaj uważnie co napisałam. Decyzja przyznająca św. pielęgnacyjne wygasła z mocy prawa, kobieta po decyzji SKO nie składała nowego wniosku po 1 lipca, a odmówiliśmy jej przyznania dodatku do świadczenia pielęgnacyjnego powołując się na uchwałę NSA.
i nie psiocz na pracownika, bo doskonale wiesz, ze to nie my podejmujemy ostateczne decyzje, nawet jeśli się nam to nie podoba.
i nie psiocz na pracownika, bo doskonale wiesz, ze to nie my podejmujemy ostateczne decyzje, nawet jeśli się nam to nie podoba.
Czyli wszystko się zgadza , to co napisane było prze zemnie wcześniej . Przecież złamaliście Konstytucję (razem z SKO) . Jakie tu jest wytłumaczenie . Trzeba było myśleć przed wydaniem decyzji przyznającej ŚP. Kropka .
Czyli wszystko się zgadza , to co napisane było prze zemnie wcześniej . Przecież złamaliście Konstytucję (razem z SKO) . Jakie tu jest wytłumaczenie . Trzeba było myśleć przed wydaniem decyzji przyznającej ŚP. Kropka .
Po przeczytaniu jeszcze raz tematu , coś tu nie rozumiem . Co jej odmówiliście , jak nie składała żadnego wniosku ?
Źle czytam , czy jestem za cienki do zrozumienia tego . Jeżeli to drugie . Przepraszam .
Źle czytam , czy jestem za cienki do zrozumienia tego . Jeżeli to drugie . Przepraszam .
ja to rozumiem tak, że kobiecie rolnikowi wygasło prawo tak jak wszystkim 30-06-2013r. prawo do śp na niepełnosprawne dziecko dodam że małe dziecko, kobieta złożyła wniosek na sp ale dostała od was odmowę w której powołaliście się na wyroki ..., kobieta odwołała się do sko a sko utrzymało waszą decyzję w mocy? czy tak mniej więcej to wyglądało?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie rozumiem jak można odmówić rodzicowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego nie mogę tego pojąć!!! masakra 

Proszę , przeczytajcie wpis startowy "mayufka" w tym wątku . Czy to rozumiecie ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No w sumie to ja nie rozumiem masło maślane dodatki, świadczenie, nie wiadomo o co chodzi. A ty rozumiesz ? Czy co , że pytasz
?

Chciałem się upewnić , czy nie jestem jedyna co nie łapie tego .
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
autor tego postu nie przyznal dodatku do SP przyslugujacemu rodzicom na dzieci jelsi byli uprawnieni do SP - bo uznali,ze jako rolnik nie spelnia warunkow w brzmieniu sprzed 1.01.2013...popelnili blad - po jesli raz uzlai ze je spelnial przyznajac SP to potem nie powinni byli ustalajac prawo do dodatku uznawac inaczej - na dodatek sko utrzymalo ich decyzje odmowne - co doprowadzilo do tego ze tak naprawde uprawniony do dodatku rodzic pobierajacy SP nie otrzymal dodatku...po wygasbnieciu decyzji os SP w lipcu nie zwracal sie juz o SP bo wiedzial ze i tak dostanie odmowe - chociaz organ powinien najpierw ustalic, skoro chcieli pomoc sobie w interpretacji ustawy uchwala siedmiu sedziow - czy ten rolnik prowadzi andal to gospodarstwo czy moze nie, bo uchwala wcale nie twerdzila ze zaden rolnik nie moze dostac SP - tylko ten ktory nadal pracuje w gospodarstwie rolnym .
Te osobe juz skrzywdzono tym,ze nie dostala dodatkow i juz nie ma szans ich odzyskac, ale moze ubiegac sie o zdo do czsu wejscia ustawy i od wejscia w zycie ustawy o SP, bo SP jest dla niej korzystniejsze...jesli opieka nad dzieckiem spowodowala,ze zaprzestala prowadzenia gospodarstwa rolnego to powinna otrzymac wyrownanie ZDO na bieżaco otrzymac prawo do SP
Te osobe juz skrzywdzono tym,ze nie dostala dodatkow i juz nie ma szans ich odzyskac, ale moze ubiegac sie o zdo do czsu wejscia ustawy i od wejscia w zycie ustawy o SP, bo SP jest dla niej korzystniejsze...jesli opieka nad dzieckiem spowodowala,ze zaprzestala prowadzenia gospodarstwa rolnego to powinna otrzymac wyrownanie ZDO na bieżaco otrzymac prawo do SP
Oprócz Śp a nowa ustawa, zerknijcie proszę. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
liczyc dochód za kwiecień 2014
ZDo wyrównanie
orzeczenie ważne było do 31.10.2013 r.
Do ELMERA
ELMER pomóż - podstawa prawna dec. zmieniającej św. pielęgn
NP ŚR a ROPS
NOWA USTAWA O ŚWIADCZENIACH RODZINNYCH
SZO
informacja dla opiekunów
Szkolenie u Maziarz
jak piszecie w dec zmieniającej śp????
zasiłek rodzinny a areszt