śp-zawiadomienie przed wydanie decyzji odmownej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 lip 2022, 12:54

Hej, mam prośbę czy mógłby ktoś wrzucić wzór swojego zawiadomienia? mam problemowego klienta i zastanawiam się jak najlepiej to napisać, mam swój wzór i wzór z książki CH.Beck ale chciałabym jeszcze porównać i ewentualnie coś zmienić .Bedę wdzięczna za pomoc;)
KarolinaKarolina05
Praktykant
Od: 07 lip 2020, 21:40
Zajmuję się: Sw

Napisano: 12 lip 2022, 14:57

Informacja

Zgodnie z art. 10 §1 ustawy - Kodeks postępowania administracyjnego, w związku ze złożonym wnioskiem o ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego informuję, że stronie postępowania przysługuje prawo przedstawienia dowodów, składania wyjaśnień oraz przeglądania akt sprawy w Ośrodku Pomocy Społecznej w xxxxxx w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia.

Na podstawie art. 41 §1 i 2 ustawy - Kodeks postępowania administracyjnego w toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swojego adresu. W razie zaniedbania tego obowiązku doręczenie pisma pod dotychczasowy adres ma skutek prawny.
Arla
Starszy referent
Od: 08 lip 2014, 10:36
Zajmuję się: ŚR, SW

Napisano: 12 lip 2022, 16:21

Ja ma jeszcze ten artykuł.
Ponadto tut. organ informuje, że zgodnie z art. 79a. § 1 i § 2 Kodeks Postępowania Administracyjnego, w postępowaniu wszczętym na żądanie strony, informując o możliwości wypowiedzenia się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań, organ administracji publicznej jest obowiązany do wskazania przesłanek zależnych od strony, które nie zostały na dzień wysłania informacji spełnione lub wykazane, co może skutkować wydaniem decyzji niezgodnej z żądaniem strony. W związku z powyższym informuje się, iż tut. Organ dokonał weryfikacji uprawnień i przesłanek ustawowych w zakresie Pani wniosku o świadczenie pielęgnacyjne:
madziulaa
Stażysta
Od: 28 mar 2022, 22:32
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x