źle złożony wniosek elektronicznie zasiłek rodzinny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 lip 2022, 15:03

Pani X złożyła wniosek na jedno dziecko o rodzinne w składzie rodziny widzę, że są jeszcze dwoje dzieci i jedno z nich ma orzeczen8ie - które przesłała, na bank przez nie uwagę nie zaznaczyła tych dwoje do zasiłku rodzinnego. Co ma w takiej sytuacji zrobić? złożyć ponownie na te dwoje wniosek elektronicznie? (nadmieniam iż to na nowy okres zasiłkowy)

Sorry ale nie jestem długo w świadczeniach i to mój pierwszy nowy okres zasiłkowy i mogę nie wiedzieć...
Ppudel12
Stażysta
Od: 29 mar 2022, 11:26
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny

Napisano: 11 lip 2022, 18:40

Zadzwoń i poproś o uzupełnienie wniosku. Może to zrobić poprzez przesłanie za pośrednictwem EMP@TIA w dodatkowej korespondencji, krótkie pisemko, że błędnie wypełniła i chce o ZR na wszystkie dzieci + odpowiednie dodatki. Pamiętaj wniosek nie jest sztywnie narzucony ma zawierać tylko odpowiednie dane. Może przyjść i uzupełnić wniosek osobiście tylko nie zapomnij by z datą bieżącą się podpisała pod dopiskami. Uważam, że złożenie drugiego wniosku na pozostałe dzieci będzie błędem. Prawnie może to zrobić ale rozjedzie Ci się to w sprawozdaniu. Wniosków elektronicznych w systemie nie połączysz bo się same wgrywają. A jak będzie uzysk i zł za zł w przyszłości to liczę powodzenia.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 12 lip 2022, 9:04

Szarek dziękuję za wyczerpującą podpowiedź, miłego dnia.
Ppudel12
Stażysta
Od: 29 mar 2022, 11:26
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x