Specjalizacja I i II stopnia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 29 maja 2015, 8:26

Prosze was wytłumaczcie mi wreście jak to jest z tymi specjalizacjami.
1. Czy osoba posiadająca ukończone studia wyższe ma od razu specjalizację I stopnia czy tez musi odrębne je ukończyć by to mieć?
Z zapisów rozporządzenia o II specjalizację wynika, ze nie trzeba jej mieć gdy ma się ukończone studia.
wytłumaczcie mi rposzę bo kogo pytam to inne interpretacje
Kamilka2

Napisano: 29 maja 2015, 8:28

i czy posiadanie studiów jednoznacznie stwierdza, ze mamy specjalizację II stopnia? Czy też wczesniej musimy mieć specjalizację I stopnia?
Kamolka2

Napisano: 29 maja 2015, 13:21

"wreście"? i po studiach? i specjalista che byc? boszzzzz.....
beaaaa

Napisano: 29 maja 2015, 14:31

Też mam podobny problem, mam wyksztalcenie licencjackie, no i co, teraz mam robić pierwszy czy drugi stopień specjalizacji? Niestety nie wiem....
kateczek

Napisano: 01 cze 2015, 12:09

osoba która do końca roku 2013r ukończyła studia wyższe na kierunku min. pedagogika o specjalności praca socjalna ma I stopień specjalizacji. Takiej informacji udzielił mi ROPS.
~lutka

Napisano: 01 cze 2015, 14:38

Osoby, które ukończyły studia kierunkowe ( zgodnie z ustawą o pomocy społecznej) I i II stopnia (mgr) nie muszą kończyć specjalizacji II stopnia.
Aleksandra 56

Napisano: 01 cze 2015, 15:14

ej no mam i licencjat mgr z pracy socjalnej ale pierwsze słyszę ze II stopnia nie muszę robić. Co do I. to ok, jakby się równorzędnie z ukończonymi studiami "nabywa" ale II stopień trzeba robić (jak się chce)
Janekkk

Napisano: 02 cze 2015, 8:44

Co za głupoty wypisujecie. Po magisterce kierunkowej posiadamy I stopień. II trzeba zrobić po 5 latach praktyki. (wiem , bo jestem aktualnie po )
mały

Napisano: 02 cze 2015, 8:59

jak czytam niektóre komentarze to jestem zdziwiony, że ktoś Wam pozwolił ukończyć te studia. Masakra. I jak ma być lepiej w tym zawodzie? przytoczę słowa przewodniczącego komisji egzaminacyjnej "nie każdy pracownik socjalny musi mieć II stopień specjalizacji zwodowej", wtedy by szok. teraz rozumiem o co mu chodziło..
wybieracie się na II stopień specjalizacji zawodowej.. a nie potraficie zinterpretować jednego rozporządzenia? szczerze.. powinniście dać sobie spokój.
szok

Napisano: 02 cze 2015, 10:20

tu nie chodzi o to ze nie potrafią, tylko raczej nie chce się szukać. No przecież łatwiej zapytać dobrze zorientowanych (to cecha istot inteligentnych ) zamiast tracić czas na szukanie :D
dede

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x