specjalizacja I stopnia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 paź 2015, 11:39

Posiadam uprawnienia pracownika socjalnego (licencjat ukończony w 1999 r i mgr z pedagogiki pracy i zarzadz. plac eduk. i opiek.), posiadam 5 letni staż pracy w pomocy społecznej w zawodzie. Spieramy się czy posiadam " z urzędu" I stopień specjalizacji. Moje koleżanki twierdzą, że tak, ale mi się jakoś nie wydaje. Czy ktoś może się wypowiedzieć w tej sprawie?
JUSTY

Napisano: 29 paź 2015, 13:04

Nie możesz być specjalistą pracy socjalnej, ale masz uprawnienia do odbycia specjalizacji II stopnia, kiedyś czytałam pismo od ministerstwa, że to również w dużej mierze zależy od przełożonego
roma

Napisano: 29 paź 2015, 13:16

dzięki roma. A czy te uprawnienia do odbycia specjalizacji II stopnia wynikają z rozporz. w sprawie zawodu prac.socj. konkretnie § 9 ust.2 ? i czy możesz podać gdzie szukać tego pisma od ministerstwa?
JUSTY

Napisano: 29 paź 2015, 15:28

Możesz być specjalistą ! Skoro masz ukończone studia wyższe i wymagany staż pracy, potem możesz być również starszym specjalistą i wcale nie musisz robić specjalizacji po ukończeniu studiów. Kilka lat temu pisałam w tej sprawie do Ministerstwa.
Agniecha2

Napisano: 30 paź 2015, 10:41

Agniecha2 pisze:Możesz być specjalistą ! Skoro masz ukończone studia wyższe i wymagany staż pracy, potem możesz być również starszym specjalistą i wcale nie musisz robić specjalizacji po ukończeniu studiów. Kilka lat temu pisałam w tej sprawie do Ministerstwa.
Będę bardzo wdzięczna za treść takiego pisma. czy moge liczyć na jego przesłanie na forum albo prv??? ([email protected])
JUSTY

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x