czy to normalne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 paź 2015, 19:59

wchodząc do biura prac. socjalnych można zastać 4- 5 pracowników w jednym pomieszczeniu, do petenta jest wyznaczony kącik ze ścianką działową, ale ogólnie w biurze panuje szum, rozmowy pracowników, telefony, co chwilę ktoś wchodzi- czasami pcha się inny podopieczny, czasami ktoś zatrudniony w ops. Czy to standardy pomocy społecznej?
jeden z wielu

Napisano: 29 paź 2015, 20:03

a do kogo ta mowa? do pracowników, którym na pewno super się tak pracuje
jemiołka

Napisano: 30 paź 2015, 9:46

No to super, ze jest wyznaczony kacik dla petenta, u nas nawet tego nie ma.
Aszka,

Napisano: 30 paź 2015, 10:15

Pozazdrościć kącika, ja też chce mieć kącik dla klienta. Takie są warunki w których muszą pracować pracownicy socjalni- czyli standard
hmmmm

Napisano: 30 paź 2015, 10:16

Widzę, że wszędzie takie same warunki pracy :)
il ops

Napisano: 30 paź 2015, 15:19

Nie, to nienormalne. Mają wyjatkowe warunki pracy, winnych mopsach nie ma nawet kącika takiego, wszystko się mówi przy kilku pracownikach
aaa222

Napisano: 30 paź 2015, 15:45

nie ma miejsca do rozmowy z klientami - na forum, nie ma miejsca do spożycia posiłku na forum przy klientach, przy biurku na którym są dokumenty...bo na podłodze jest wolne miejsce, ale to nie wypada :lol:
lulu-2

Napisano: 30 paź 2015, 16:09

Absolutnie nie powinno tak być, ale tak - jest to normalne.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 01 lis 2015, 21:30

Jestem klientem. U nas też tak jest. W moim pokoju jest 3 pracowników, którzy naraz przyjmują swoich petentów. Człowiek wstydzi się coś powiedzieć, bo ci pozostali klienci wszystko słyszą. To nie jest wina pr. socjalnych, tylko władz, które mają gdzieś samopoczucie klienta, który jest dla nich po prostu zerem.
Jerzy

Napisano: 02 lis 2015, 9:28

Jestem pracownikiem socjalnym i wywiad robię w miejscu zamieszkania. Nie ma potrzeby aby klient zwierzał się przy innych pracownikach, bo moją pracę wykonuję w terenie. I tak to powinno wyglądać. W takim systemie pracy niedogodność o której piszecie jest do zniesienia- przyjecie dokumentów, względnie krótkie naświetlenie sprawy (o ile klient sobie tego życzy).
Jan

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x