czy to normalne
czy to normalne
wchodząc do biura prac. socjalnych można zastać 4- 5 pracowników w jednym pomieszczeniu, do petenta jest wyznaczony kącik ze ścianką działową, ale ogólnie w biurze panuje szum, rozmowy pracowników, telefony, co chwilę ktoś wchodzi- czasami pcha się inny podopieczny, czasami ktoś zatrudniony w ops. Czy to standardy pomocy społecznej?
Re: czy to normalne
a do kogo ta mowa? do pracowników, którym na pewno super się tak pracuje
No to super, ze jest wyznaczony kacik dla petenta, u nas nawet tego nie ma.
Pozazdrościć kącika, ja też chce mieć kącik dla klienta. Takie są warunki w których muszą pracować pracownicy socjalni- czyli standard
Nie, to nienormalne. Mają wyjatkowe warunki pracy, winnych mopsach nie ma nawet kącika takiego, wszystko się mówi przy kilku pracownikach
nie ma miejsca do rozmowy z klientami - na forum, nie ma miejsca do spożycia posiłku na forum przy klientach, przy biurku na którym są dokumenty...bo na podłodze jest wolne miejsce, ale to nie wypada 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Absolutnie nie powinno tak być, ale tak - jest to normalne.
Jestem klientem. U nas też tak jest. W moim pokoju jest 3 pracowników, którzy naraz przyjmują swoich petentów. Człowiek wstydzi się coś powiedzieć, bo ci pozostali klienci wszystko słyszą. To nie jest wina pr. socjalnych, tylko władz, które mają gdzieś samopoczucie klienta, który jest dla nich po prostu zerem.
Jestem pracownikiem socjalnym i wywiad robię w miejscu zamieszkania. Nie ma potrzeby aby klient zwierzał się przy innych pracownikach, bo moją pracę wykonuję w terenie. I tak to powinno wyglądać. W takim systemie pracy niedogodność o której piszecie jest do zniesienia- przyjecie dokumentów, względnie krótkie naświetlenie sprawy (o ile klient sobie tego życzy).
Oprócz czy to normalne - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
usługi specjalistyczne dla dziecka z autyzmem
POPŻ - Czy można wydać np 2 paczki zywnosciowe na osobę?
zdarzenie losowe
zasiłek okresowy
dochód za miesiąc czy z miesiąca
MOS
Ile czasu.
Dla dziewczyn z Makowa, dla Pauliny...
jak to zrobić?
Z innej beczki
jak to jest
pomoc w ramach FEAD - dla kogo?
DPS pilne!!
500 na dziecko a okresówki